Роботи з впорядкування львівських озер підходять до завершення

12 листопада 2015, 16:43   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

Тривають масштабні роботи з впорядкування озер у 2 рекреаційних зонах міста: очистка Левандівського озера та ремонт водойм на території парку «Піскові озера».

Про це розповів начальник управління екології Львівської міської ради Андрій Галушка.

Так, у парку «Піскові озера» ремонтні роботи охоплюють відразу два озера, а на території Левандівського парку проводять благоустрій однієї великої водойми, об’ємом 2 га. Ремонт водойм передбачає очищення дна від мулу, засипання його піском та проведення дезінфекції, відновлення бортових стінок, а також очищення берегів від сміття. Наразі у вищеназваних озерах триває відкачування мулу.

Основні роботи на обох рекреаційних зонах вже виконано, запевняють в управлінні екології. Загалом, благоустрій озер у парку «Піскові озера» підходить до завершення: там робота закінчиться вже за тиждень. Натомість, у Левандівському парку очищення водойми триватиме до кінця листопада.

За словами Андрія Галушка, при виконанні робіт із впорядкування озер використовують спеціальні насоси, які забезпечують збереження екосистеми водойм – риби та водоростей. Таким чином, робота відбувається у дві етапи: спочатку оди насос розмиває мул на дні озера, потім другий відкачує воду, залишаючи при цьому необхідний для життя риб рівень водного середовища.

Найближчим часом планується впорядкування та покращення технічного стану озер у парку «Погулянка». Важливі роботи передбачаються на території Снопківського парку, де відновлення потребують відразу 4 водойми: тут необхідним є очищення берегів та води від очерету, водоростей та сміття і відкачування мулу.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини