У Львові пройдуть «розумні вихідні»

10 листопада 2015, 15:16   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

14-15 листопада в рамках святкування Днів Науки у Львові пройдуть «розумні вихідні». Цього року на львів’ян очікує програма зразу на трьох локаціях: Державному природознавчому музеї НАН України (вул. Театральна, 18), біологічному факультеті Львівського національного університету ім. Івана Франка (вул. Грушевського, 4) та Львівському національному медичному університеті імені Данила Галицького (вул. Пекарська, 52).

Державний природознавчий музей НАН України за участю науковців Інституту екології Карпат НАН України та Інституту фізики конденсованих систем НАН України представить польську виставку Bio- і Science Art «Культивовані Культури. Вона проходитиме 14 і 15 листопада з 11.00 до 18.00 год. Також з 13.00 год львів’яни матимуть змогу відвідати «Наукове горище», на якому читатимуть лекції вчені Музею, Інституту екології Карпат НАН України та Інституту фізики конденсованих систем НАН України.

«Учасники матимуть змогу побачити штучних птахів, рослину, яка дописує на власну сторінку у фейсбуці, штучний інтелект, який доглядає за квіткою у горщику, і багато інших див, а інтелектуалів зацікавить ще й низка лекцій, на яких Ви дізнаєтесь чому сохнуть смереки у Карпатах, чи затишно зубрам і ведмедям жити в Україні, і про те, що таке нейтрино», – розповіли організатори .

На біологічному факультеті Львівського національного університету ім. Івана Франка відбудуться наукові демонстрації, представлені разом із Інститутом біології клітини НАН України. Учасники зможуть побачити живі клітини під мікроскопом. Окрім цього, до уваги пропонуватимуть виставку мікрофотографій на біологічному факультеті.

У Львівському національному медичному університеті імені Данила Галицького пройдуть лекції, наукові демонстрації, майстер-класи та екскурсії по університеті та на кафедрі патологічної анатомії. Всі охочі зможуть почути про здорове харчування, про епідемію ХХІ століття – діабет; дізнаються, як перевіряти продукти на натуральність і матимуть змогу взяти участь у майстер-класі з формування хірургічного шва.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини