Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії відкриє 76 концертний сезон

22 вересня 2015, 15:22   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

Свій 76-й концертний сезон Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії відкриє двома концертами. Перший – у четвер, 24 вересня, під батутою головного диригента та художнього керівника Іллі Ступеля. А наступного дня – у п’ятницю, 25 вересня, Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії під батутою Іллі Ступеля проведе концерт виконанням геніальної музики Петра Чайковського – «Ромео і Джульєтта», що досягла рівня шекспірівської трагедії.

Концерт-відкриття розпочне один із кращих романтичних концертів, які не часто виконуються – «Концерт для фортепіано з оркестром» Олександра Скрябіна у виконанні заслуженої артистки України Оксани Рапіти. А продовжить вечір знаменита симфонічна cюїта Миколи Римського-Корсакова «Шехеразада». Східний колорит мелодій, тонкий ліризм, калейдоскоп казкових образів – обов’язково перенесуть нас у далекий арабський світ. На завершення вечора прозвучить прем’єрне виконання Симфонічної сюїти «Luta e Vida», сучасний твір молодого бразильського композитора Рікардо Кальдероні, який зараз дуже популярний у Латинській Америці.

Наступним звучатиме знаменитий твір Йоганеса Брамса – Концерт для скрипки з оркестром, це один із найбільш віртуозних творів в цьому жанрі. Соло виконає скрипаль, лауреат міжнародних конкурсів – Марко Комонько. Завершить концерт Симфонія № 6 Петра Чайковського.

Як зазначив Ілля Ступель: «Ромео і Джульєтта» Петра Чайковського – один з найемоційніших творів в історії музики. Його важко виконувати, а інтерпретація потребує стовідсотково емоційного викладу кожного музиканта».

Розповідаючи про свою співпрацю з Марком Комоньком Ілля Ступель відзначив, що скрипаль є найкращим артистом, з яким він мав честь співпрацювати за останній рік, а Академічний симфонічний оркестр – один із найпрофесійніших колективів не тільки в Україні, а й світі».

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини