В неділю у Львові пройде чемпіонат України з бігу по шосе «Львівська десятка»

18 вересня 2015, 13:30   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

Управління молоді, сім’ї та спорту спільно з СК «Ультра» запрошують львів’ян та гостей міста на чемпіонат України з бігу на шосе на 10 км «Львівська десятка». Старт спортсменів відбудеться на просп. Чорновола біля івент-холу «Кіно» о 9 год. 20 вересня.

Цього року участь у чемпіонаті візьмуть справжні зірки не лише українського, а й світового легкоатлетичного спорту. Це Сергій Лебідь – дев’ятиразовий чемпіон Європи з кросу в індивідуальному заліку, Тетяна Гамера – рекордсменка України у марафонському бігу та Іван Гешко – чемпіон Європи та світу з бігу на 1500 м в приміщенні.

«Це унікальний і масштабний спортивних захід у нашому місті. Ми запрошуємо львів’ян прийти на бігову трасу і вболівати за наших спортсменів, а також кожен спортсмен-любитель має унікальну можливість взяти участь в забігу поряд із спортсменами-професіоналами. Разом з тим, під час проведення чемпіонату буде обмежено рух транспорту, тому просимо вибачення у львів’ян за тимчасові незручності», – повідомив Володимир Шнайдер, начальник управління молоді, сім’ї та спорту Львівської міської ради.

Маршрут бігу пройде від просп. Чорновола, 2 до вул. Липинського, 50 та складатиме 2 кола по 5 кілометрів. У зв’язку з цим з 08:30 до 09:30 буде перекрито руху просп. Чорновола та вул. Липинського по одній стороні руху (права в напрямку від центру міста). На іншій стороні руху буде організований реверсний рух. Також на час проведення чемпіонату не буде курсувати тролейбусний маршрут №13.

«Цього року наш захід отримав міжнародну сертифікацію. В Україні лишень 4 заходи мають міжнародну сертифікацію траси, але це чемпіонати, які проводяться вже десятиліттями, а «Львівська десятка» досягла такого успіху лишень за 3 роки. Також варто відзначити, що цього року ми використовуємо чіпову систему підрахунку часу, як це відбувається на найпрестижніших міжнародних бігових чемпіонах», – зазначив Ярослав Кондюх, головний організатор змагань, голова СК «Ультра».

Для участі в змаганнях запрошуються не лише спортсмени-професіонали, а також спортсмени-любителі з обов’язковою попередньою реєстрацією. Прийом додаткових заявок, реєстрація учасників, видача стартових номерів буде відбуватися у суботу 19 вересня з 16.00 – підчас проведення Pasta Party в приміщенні легкоатлетичного манежу СКА (вул. Клепарівська, 39а) та у день змагань, 20 вересня – перед початком змагань.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини