«Я переконаний, те, що ми розпочали сьогодні, буде успішним», – П.Петренко на форумі е-врядування

18 вересня 2015, 13:17   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

Сьогодні у Львові стартував Форум електронного врядування. Упродовж двох днів буде презентовано інноваційні технології і сервіси е-врядування всеукраїнського масштабу.

На гостей форуму чекає понад 50 презентацій, відомі спікери, інноваційні рішення, мотиваційні дискусії, знайомство зі стратегією розвитку перших кроків до впровадження ID картки мешканця, нові сервіси, які змінюють історію електронного міста та багато цікавого.

«Для простої людини, для простого українця є дуже важливим те, що він може відчути про покращення свого життя у спілкуванні з державою кожен день. Це дуже прості життєві речі: реєстрація свого маленького бізнесу, отримання дозволу, реєстрація народження дитини, коли це стає або святом, або проблемою, коли він бігає по бюрократичним кабінетам, реєстрація шлюбу. Саме з таких маленьких вражень, або позитивних, або негативних, складається загальне враження у людини про державу та її ефективність. Ми прийняли рішення почати зміни саме з тих побутових речей, до яких має відношення Міністерство юстиції. Але без союзників, таких, як місцева влада і місцева громада, ми не будемо успішними. Наша філософія і наша концепція, полягає в тому, що сервіс має бути демонополізований, децентралізований. Міністерство юстиції першим з органів державної влади передає ці повноваження органам місцевої влади, громадам і нотаріусам, щоб не було монополії. Сервіс має бути максимально простим і комфортним для людини. В цьому полягає філософія електронного врядування і будь-якого органу державної влади.

Пан міський голова правий – історія успіху починається з малих речей. Якщо ми покажемо у Львові успіх як державна влада і органи юстиції стануть союзниками і тими, хто послуговує простим українцям, львів’янам, то це буде поштовхом для іншої країни, інших регіонів, інших органів державної влади. Я переконаний, те, що ми розпочали сьогодні, буде успішним, тому що цього потребує держава, цього потребує народ», – зазначив міністр юстиції України Павло Петренко.

«Я дуже радий, що це все відбувається у Львові. Прекрасно, що зі Львова починаються такі речі, які допомагають боротися з корупцією», – зазначив президент компанії «Київстар» Петро Чернишов.

Основним натхненням організаторів форуму є твір Рея Бредбері «451 градус по Фаренгейту». 451 градус за Фаренгейтом — температура, при якій загоряється папір. У Рея Бредбері палили книги для того, щоб було легше керувати натовпом, розвивати в людях почуття «стадності», автоматизму. У нас «книги горять» для того, аби навчити людей змінювати себе та світ, що тебе оточує, позбутись жорсткої бюрократії, перейти на новий щабель розвитку та змін.

Організатори Форуму – Громадська організація «Смарт Львів» спільно з Львівською міською радою за підтримки генерального партнера – компанії «Київстар». Також підтримку забезпечують: Посольство США, компанія Microsoft, Проект Fhi 360, «De Novo», Фонд ім. Фрідріха Еберта, Український католицький університет, Проект «Розумне місто», IСТ Сompetence Сenter.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини