Учні 4-х та 7-х класів зможуть отримати електронні версії підручників

25 серпня 2015, 19:04   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

У випадку, якщо нові підручники для 4-х та 7-х класів не встигнуть надрукувати до 1 вересня, на сайті Міністерства освіти і науки у вільному доступі будуть розміщені їх електронні версії.

Про це сьогодні, 25 серпня, повідомила директор обласного департаменту освіти і науки Олександра Небожук під час наради у голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки.

«Цьогоріч ми не вперше зіткнулися з проблемою забезпечення підручниками за новою програмою учнів 4-х та 7-х класів, – зазначила Олександра Небожук. – Згідно з інформацією Міністерства освіти та науки України коштів на безоплатне забезпечення підручниками дітей вказаних класів вистачить тільки на 50% школярів. Решту потрібно зарезервувати органам місцевого самоврядування».

За її словами, у попередні роки також були ситуації, коли нові підручники не встигали надрукувати до 1 вересня, тому вчителі намагалися будувати навчальний процес так, щоб він був якомога зручнішим для дітей і батьків. Частково використовуватимуться навчальні матеріали попередніх років, конспекти. Також доступним буде електронний варіант нових підручників.

Варто зазначити, для того, щоб повністю забезпечити навчальними підручниками учнів 4-х та 7-х класів Львівщини необхідно майже 26,6 млн гривень.

За результатами сьогоднішньої наради голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка доручив підготувати звернення до Кабінету Міністрів України з проханням пришвидшити процес друку підручників для 4-х та 7-х класів.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини