Перше територіальне управління Антикорупційного бюро створять у Львові

21 серпня 2015, 15:27   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

До кінця цього року на Львівщині планують створити перше територіальне управління Національного антикорупційного бюро України. Очікується, що юрисдикція органу спершу поширюватиметься на три області, в подальшому її можуть розширити до шести.

Про це 21 серпня розповів директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник на зустрічі з представниками громадських організацій Львівщини.

Територіальне бюро у Львові налічуватиме 15 осіб. Його керівник та працівники обиратимуться на конкурсній основі. Зокрема, відкритий конкурс на ці посади оголосять вже у вересні. Загалом в Україні заплановано створення семи територіальних управлінь Антикорупційного бюро. Після Львова такі органи першочергово запрацюють в Одесі та Дніпропетровську.

«Територіальні управління стануть накопичувачами інформації, які оперативно інформуватимуть центральне бюро. Вони будуть, як наші очі і вуха», – пояснив Артем Ситник.

Він також зазначив, що в обов’язки працівників регіональних управлінь входитиме постійна комунікація з громадськістю та засобами масової інформації. «Я розраховую на підтримку та активну участь громадських активістів Львівщини у конкурсі на ці посади», – додав директор Національного бюро.

За словами Артема Ситника, теруправління матимуть доступ до усіх електронних баз даних державних органів, що дозволить оперативно викривати корупціонерів. Загалом вони матимуть можливість отримувати інформацію з різноманітних джерел, а також реагуватимуть на анонімні звернення.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини