Фурам рекомендують зупинятися на спеціально облаштованих майданчиках, коли температура сягає 25°С

31 липня 2015, 17:44   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

На водіїв, які ігноруватимуть рекомендації щодо руху великовагового автотранспорту у спекотну погоду, складатимуть адміністративні протоколи. Якщо ж температурні показники перевищуватимуть дозволених 25°С, то проїзд вантажівок у понад 40 тонн. дорогами Львівщини заборонятимуть.

Відтак для відстою такого транспорту на Львівщині створено 35 головних і 16 додаткових санітарних стоянок (натисніть для перегляду). Одночасно вони можуть приймати приблизно 1400 фур.

На цьому сьогодні, 31 липня, під час прес-конференції наголосив директор департаменту розвитку інфраструктури, дорожнього господарства та паливно-енергетичного комплексу Львівської облдержадміністрації Андрій Щеп’як. Про забезпечення контролю за перевезеннями великовагового автотранспорту звітували також й начальник управління Укртрансінспекції у Львівській області Сергій Небесний та керівник обласного управління Державтоінспекції ГУМВС України Олександр Хутняк.

«Перевізники не поспішають зупинятися на таких стоянках. Час – це гроші, тому водії часто свідомо йдуть на порушення», – розповів Андрій Щеп’як.

За його словами, для Львівської області рух вантажівок із завищеними габаритно-ваговими параметрами у спеку сильно руйнує дорожнє покриття. «Львівщина є транзитним регіоном, тому несе велике навантаження від великовагового транспорту. Ми не лише маємо три великих переходи із Євросоюзом, а й весь транзит на Закарпаття прямує крізь область. І якщо не встановити належний контроль за параметрами транспорту, то стан доріг різко погіршиться», – зазначив Андрій Щеп’як.

Він також відзначив, що вимог недотримуються винятково місцеві та українські перевізники, а транзитні вантажі, що йдуть з-за кордону переважно не перевищують допустимих норм.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини