На Львівщині працює понад 600 лісопилок, половина із них – нелегально

23 липня 2015, 19:51   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

Голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка доручив зупинити діяльність нелегальних пилорам та приділити особливу увагу проблемі незаконної вирубки лісів в регіоні.

Загалом на Львівщині працює понад 600 пилорам, діяльність половини із них є нелегальною. Найбільше таких лісопилок працює у Старосамбірському районі: на сьогодні їх зафіксовано близько 170. Ще 80 нелегальних пилорам працює Турківському та 50 – у Сколівському районах Львівщини. Таку інформацію було оприлюднено у четвер, 23 липня, на засіданні Колегії обласної державної адміністрації.

«Ми повинні дуже серйозно поставитися до цього питання, – наголосив Олег Синютка. – Адже якщо одна пилорама працює законно, має штат працівників, а поруч інша лісопилка – нелегально, то між ними не може бути здорової конкуренції».

Відповідно, Олег Синютка дав завдання директору департаменту економічного розвитку, торгівлі та промисловості Львівської ОДА Василю Лозинському та начальнику обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолію Дайнеці винести на наступне засідання Колегії, яке відбудеться у вересні, реальний план дій щодо збільшення обсягів законної переробки деревини у Львівській області.

«Ми повинні опрацювати варіанти оптимальних шляхів нарощення обсягів виробництва та переробки, враховуючи всі факти правопорушень і чинні законодавчі змін», – підсумував Олег Синютка.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини