Між Львовом та Києвом відкрили новий авіарейс

18 червня 2015, 16:02   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

Міжнародний аеропорт «Львів» відкрив новий регулярний авіарейс «Київ-Львів-Київ». Та це – лише початок, зазначає генеральний директор Авіакомпанії «Атласджет Україна» Сергій Підгородецький. Найближчим часом планують запустити ще один новий рейс – до Одеси. Місто ж, за словами міського голови, лише сприятиме приходу нових авіакомпаній, в тому числі – і лоукостерів.

«Я пам’ятаю, рік тому прекрасні літаки «Атласджет» стояли тут на летовищі і просилися в небо. Сьогодні ми врешті маємо цей перший рейс, хоч із запізненням у рік. Компанія пройшла через дуже складні випробування. Міністр Андрій Пивоварський насправді перейнявся цією проблемою. Дай Бог, щоб сьогодні стало початком стабільної роботи, щоб будь-яка компанія світу, яка має бажання літати, могла робити це автоматично, без будь-яких труднощів. Ми самі створюємо собі мільйон проблем, які потім дуже переконливо перемагаємо. Та їх можна просто не створювати, і просто працювати. Головне завдання влади – це не заважати людям працювати. Тоді все буде гаразд», – зазначив Андрій Садовий.

«За декілька місяців цього року ми змогли дійти до того моменту, коли врешті впорядковано авіаційні правила, які дозволили розкрити українське небо та створити нові напрямки для нових авіакомпаній. Маємо надію, що цей перший рейс буде початком великої традиції, приходу нових авіаперевізників на український ринок», – відзначив міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський.

Як додав Андрій Садовий, місто зацікавлене у кожному туристі, який приїжджає. І саме співпраця з туристичним бізнесом може дозволити залучити до Львова нових авіаперевізників. «Коли ми спілкувались з міністром перед призначенням сьогоднішнього керівника летовища, ми піднімали питання, що керівник має бути персонально зацікавлений у збільшенні кількості рейсів. Звісно ж, авіакомпанія має межу, нижче якої опуститись не може. І це зрозуміло, тому що паливо їм ніхто безоплатно не надає. Але тут важливою є співпраця з туристичним бізнесом, який може надавати готельні номери за 30% вартості, чи організовувати прийом туристичного маршруту значно дешевше. Щоб, грубо кажучи, за 1 тис грн можна було злітати до Львова і зі Львова і отримати ще 2-3 ночі у самому місті. Зараз ми дуже активно над цим працюємо. По-перше, з’явилась авіакомпанія тут, на місці, з якою можна буде працювати. Як правило, міста завжди мають свої домашні компанії. Я хотів би, щоб такою для нас була Атласджет. Ми дійсно зацікавлені в кожному туристі, який приїжджає до Львова, тому що він залишає під час свого перебування 300-400 доларів. Це нові робочі місця у Львові. Тому ця співпраця буде максимально активною», – додав міський голова.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини