У міських парках з найчастішими випадками укусів кліщів проведуть дезінсекцію

28 травня 2015, 15:01   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

Львівські комунальні підприємства вживають активних заходів для мінімізації ймовірності укусів кліщів у парках міста, зокрема – викошують травостій, вивозять повалені та видаляють фаутні дерева, проводять дератизацію та займаються інформуванням мешканців про необхідність дотримання індивідуальних заходів захисту. Для підсилення ефекту у боротьбі з кліщами, ЛКП «Зелений Львів» має намір провести акарацидну обробку препаратом ципертрин у парках, у яких зафіксовано найбільше випадків укусів, зокрема на ділянках, прилеглих до паркових доріжок.

ЛКП «Зелений Львів» має намір укласти угоду з державною установою «Львівський обласний лабораторний центр держсанепідслужби України» щодо акарацидної обробки таких парків як парк ім. Папи Римського Івана-Павла ІІ, Погулянка, «Залізна Вода», «Майорівка» та «Високий Замок». Територія, що підлягає обробленню, охоплює 3676 кв. м, і вартість таких робіт становитиме близько 5 тис. грн.

Нагадаємо, з 18 березня до 20 травня в лікувально-профілактичні заклади Львова за медичною допомогою звернулось 150 мешканців Львова, 89 з яких отримали укуси на території міста. Порівняно з минулим роком, це на 40 випадків більше, ніж за аналогічний період. Водночас захворювань на кліщовий енцефаліт на території міста протягом останніх років не зафіксовано взагалі. Як нагадують в міському управлінні екології, індивідуальні заходи захисту є найефективнішими і найбезпечнішими.

«Найкращий засіб від укусів кліщів – це одяг, який надійно закриває тіло людини. У цьому випадку шорти для походу в ліс суворо протипоказані. Для цих цілей найкраще використовувати довгі штани з гумками внизу. Верхній одяг також має бути з довгими рукавами з гумками. Намагайтеся одягатись в одяг світлих тонів (найкраще – білий) – на ньому найлегше помітити кліща. Із взуття обирайте чоботи або черевики, куди можна закласти штани. На голову одягайте кепку або хустку. Наявність захисного одягу зовсім не означає, що ви можете більше не турбуватися про кліщів. Оглядайте тіло кожні 15-30 хвилин, особливо такі місця як шия, пахви, пах і вушні раковини. Найчастіше саме на цих ділянках тіла паразитують кліщі, тому що шкіра там тонка і ніжна, що спрощує паразитам роботу», – розповідають в управлінні екології та благоустрою ЛМР.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини