«Антимонопольний комітет прийняв виважене рішення, він погодив 4 грн.», – мер Львова про новий тариф на проїзд у транспорті

12 травня 2015, 18:27   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив тариф на послуги з перевезень пасажирів у міському автомобільному транспорті у розмірі 4 грн. Нагадаємо, Львівська міська рада отримала лист від Львівського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України щодо погодження коригування тарифів на послуги з перевезення пасажирів у міському автомобільному транспорті. Новий тариф вступить у дію з 15 травня, за умови, що до цього часу відповідне рішення виконкому буде оприлюднене у засобах масової інформації.

«На сьогоднішній день ми залишили стабільною ціну на проїзд у електротранспорті, вона не змінюється. На автобусні перевезення була пропозиція перевізників підняти ціну до 6 і більше грн. Категорично негативна позиція міської влади. Антимонопольний комітет прийняв виважене рішення, він погодив 4 грн. Я розумію, що це не проста ціна, бо пенсії не зросли, але це дасть можливість перевізникам сьогодні нормально здійснювати усі перевезення і не нарікати, що є проблема зі станом самих машин, чи є проблема з кількістю машин, які виїжджають на маршрути. В інших містах пішли на підняття ціни – це Київ, Харків. Там і 5, і 6 грн. У Львові ціна – 4 грн. Вважаю, що це цілком оптимальна ціна для перевізників. Розумію, що вони будуть багато нарікати. Але нехай вони всю свою енергію скерують в те, щоб перевезення були якісними, і люди могли вчасно доїхати на роботу, чи вернутись додому», – розповів Андрій Садовий, міський голова Львова.

Нагадаємо, тариф на проїзд у розмірі 3 грн. діє з 1 травня 2014 року. Як зазначалось у інформаційній довідці до проекту рішення виконавчого комітету, чинний тариф був розрахований перевізниками при ціні палива 11,7 грн. за літр з рентабельністю 15%. На час затвердження тарифу вартість палива зросла до 14,6-16 грн./л. За цей час відбувся ріст цін на паливо на 52-84% у порівнянні з травнем 2014 року. Відбулося також суттєве зростання цін на інші складові тарифу. Так, зросли ціни на мастильні матеріали: моторні, трансмісійні, спеціальні оливи – у 2.3-2,4 рази, пластичні мастила – на 90%, запасні частини – в середньому у 2-2,5 рази, шини – 2,6 рази, 2,7 – 2,8 рази.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини