У Львові влітку запустять нічні автобусні маршрути

12 травня 2015, 18:12   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

У місті зараз вивчають можливість реалізації проекту з запровадження нічних маршрутів. Якщо проект знайде підтримку, такі нічні маршрути можуть курсувати містом вже влітку. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Ще одне нововведення, яке ми також плануємо ввести, якщо воно витримає експертне обговорення, – це нічні маршрути. Є така потреба у Львові, але треба порахувати економіку. Якщо в автобусі буде 3-4 пасажири, то не може бути існуюча ціна. Ми з експертами це питання зараз опрацьовуємо. Думаю, з літа цей проект реальний, якщо цей експеримент буде підтриманий. Ми повинні в тестовому режимі їх опрацювати. Якщо це покаже свій ефект, тоді будемо запускати на постійно», – розповів Андрій Садовий, міський голова Львова.

Нагадаємо, виконавчими органами Львівської міської ради на підтримку ініціативи Громадського об‘єднання “Самопоміч” із залученням громадськості опрацьовано маршрутну мережу “нічних” автобусів, прогнозований розклад руху, тариф та собівартість перевезень. Як повідомили в управлінні транспорту та зв’язку, пропонується запровадити 7 нічних маршрутів, що поєднуватимуть центр міста і залізничний вокзал з віддаленими районами, зокрема: “Галицьке перехрестя”, район Пасічної-Вашингтона, Сихів, ТРЦ “Кінг-Крос Леополіс” по Стрийській, Володимира Великого-Наукову, Ряшівську-Городоцьку, Рясне-2. Проведено широке обговорення проекту та варіантів схем руху в мережі Фейсбук. Інтервал пропонується встановити від 40 хв. до 1 год., для чого на кожному з маршрутів використовувати по 2 автобуси класу “Богдан”, “Еталон”. Тариф на нічні перевезення розглядається в межах 8 – 10 грн.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини