«Плануємо до кінця літа весь об’єм основних робіт завершити», – А.Садовий про ремонт вул. Промислової та Б.Хмельницького

15 квітня 2015, 15:31   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

У Львові ремонтують дороги у співпраці з Європейським банком реконструкції та розвитку. Так, 12 березня на ремонт закрили частину вул.Промислової на ділянці від вул.Волинської до вул.Хмельницького. Зараз там тривають роботи із заміни інженерних мереж та влаштування дорожньої основи.
9 квітня на ремонт закрили і вул. Хмельницького на ділянці від вул. Волинської до вул. Остряниці, далі ремонтуватимуть від вул. Остряниці і до вул. Гайдамацької, а згодом – і вул. Гайдамацьку. Протяжність всіх зазначених доріг складає близько 1,5 км. Вартість усіх робіт складе 6,5 млн євро. Роботи виконує компанія «Онур».

Вулиці ремонтують в рамках співпраці з ЄБРР щодо відновлення дорожньої інфраструктури вздовж трамвайних маршрутів №2 та №6. Буде виконано весь комплекс робіт: заміна інженерних мереж, трамвайних колій, дорожнього покриття, тротуарів, зовнішнього освітлення тощо. «Роботи ми почали навіть швидше, бо погода дала таку можливість. Плануємо до кінця літа весь об’єм основних робіт завершити. Мова йде про повну заміну комунікацій, нова основа, рейки, які не шумітимуть, хороші хідники будуть зроблені, там, де, можливо, будуть зроблені велосипедні доріжки. Люди мають себе почувати гідно. Я переконаний, що після цього й активізація з точки зору підприємництва буде набагато більша. Тому що там, де ми інвестуємо кошти в інфраструктуру, потім активно розвиваються інші види підприємницької діяльності. Чим ближче до літа, тим робіт у Львові буде проводитись все більше. Тобто, основна фаза робіт передбачається на червень, липень та серпень, коли в дітей та в студентів канікули, коли транспорту в місті менше. Все йде чітко за планом, проблем жодних немає. Орієнтовна вартість робіт – 6,5 млн євро. Робиться це за кошти ЄБРР, який є нашим хорошим партнером. Старатимемось, щоб ця сума, можливо, була меншою. Зараз дебатуємо щодо колектора і, можливо, будемо робити санацію, щоб трошки здешевити. Французька компанія здійснює контроль за виконанням робіт. Ви є свідками того, скільки ми у Львові за останні роки зробили робіт – особливо, коли мова йде про заміну трамвайних колій», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Технічний нагляд за веденням робіт здійснює компанія «Egis». Як зазначив інженер цієї компанії П’єр Ів Тесьє, роботи виконують якісно. «Ми вже працюємо 4 роки, були деякі маленькі нюанси, але вони вчаться працювати добре. На Промисловій ніяких зауважень до якості виконання робіт немає. Гарантійний термін цієї дороги – 2 роки. Але тільки тому, що Банк не хочу перевіряти тут дороги через 10 чи 15 років. Але така дорога має служити 10, 20 і 30 років без серйозних ремонтів», – зазначив П’єр Ів Тесьє.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини