Небайдужа молодь прибрала «Високий замок»

23 березня 2015, 17:42   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

«Мені не байдуже» – під таким гаслом 21 березня відбулася волонтерська акція з впорядкування парку «Високий Замок» у Львові. Участь у прибиранні взяло близько 170 людей.

«Напередодні великого дня Воскресіння Господнього ми зібрались тут, щоб дещо відремонтувати, виправити, відновити, зробити чистоту, тим самим висловити свою небайдужість до того, що відбувається у Львові, до людей, які живуть поруч. Якщо матимемо чисте серце, то будемо робити чистим і місто. А це додає надії», – зазначив директор Фестивалю надії Василь Герасимчук.

На початку акції учасникам роздали знаряддя праці: рукавиці, смітникові пакети, інструменти. Усі волонтери поділились на кілька команд. Одна працювала над озелененням: перекопували клумби, громадили листя, обполювали квіти, підбілювали дерева. Інша команда робила усе, що стосується прибирання: збирали по схилах гори «Високий замок» сміття, велике гілля, здирали наліпки з пам’ятників. Третя ж команда займалась фарбуванням: ремонтували і фарбували лави, шліфували та заново фарбували поручні сходів, покрили вапном грот.

«Спочатку планувалось також відновити камінь Яна Собеського. Але для цього потрібні особливі професійні засоби, тому нині тривають перемовини з фахівцями, які б могли це зробити у близькому майбутньому. Також серед запланованих проектів – хочемо встановити лаву примирення у Львові. Місце, де б мирились закохані, або відновляли стосунки люди, які посварилися», – поділився планами Іван Білик, голова молодіжного комітету Фестивалю надії.

«Дуже добра погода для таких робіт. Чудово, що є стільки небайдужих молодих добровольців – прибрати, насадити квітники, зробити парк гарним для туристів та мешканців Львова», – вдячно висловилась майстер ДП «Високий замок» Тетяна Акулова.

«Пофарбована лавочка – це надія на те, що є шанс все змінити, розпочати заново, вкласти якийсь мінімум від себе, щоб користь була для багатьох», – ділиться думками учасниця акції Тетяна Пінчук із церкви ЄХБ «Нові обрії».

«Дуже люблю Львів і мені не байдуже, як він виглядає. І фарбуючи лавочки в яскраві кольори та насаджуючи квіти, я допомагаю моєму місту виглядати краще. Ми, прості мешканці, безкорисно працюємо тут. Можливо, це мотивуватиме інших людей цінувати і не руйнувати нашу працю», – щиро висловлюється львів’янин Андрій із церкви ХВЄ «Голгофа».

«Мені не байдуже, тому разом з іншими прикладаю зусилля, щоб парк був чистим і красивим. Надія буде великою, якщо кожен практично зробить щось маленьке, але корисне», – стверджує Руслан Базерницький із церкви ХВЄ «Віфанія».

«Після зими залишається багато побутових відходів, поламаних гіляк, які потребують впорядкування. Оскільки парк – досить відвідуване місце, де люди відпочивають, гуляють, споглядають Львів, то дуже добре, що у рамках підготовки до Фестивалю надії молодь навела тут лад», – повідомляє Назар Куровець, керівник кампанії «З нами місто розквітає».

Нагадаємо, Фестиваль надії за участю Франкліна Ґрема відбудеться у Львові 20 червня о 17 год.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини