Конкурс на будівництво концесійної дороги «Львів-Краковець» планують оголосити у квітні

21 березня 2015, 18:23   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

Про це повідомив голова Державного агентства автомобільних доріг України Сергій Підгайний на виїзному засіданні Комітету Верховної Ради України з питань транспорту, яке відбулось у Львівській ОДА.

За його словами проект фінансової моделі, усі необхідні обґрунтування та конкурсна документація вже розроблені і наразі проходять узгодження в Уряді. «Ми очікуємо, що вже у квітні нам вдасться оголосити конкурс на будівництво та утримання першої концесійної дороги в Україні «Львів-Краковець», – зазначив він.

Як розповів голова облдержадміністрації Олег Синютка, на сьогодні напрацьований відповідний проект постанови Кабінету Міністрів України, який також погоджений Львівською ОДА. «До Краковця з території Польщі вже підведений автобан на три смуги у кожну сторону. І ми не маємо права відставати з реалізацією цього проекту», – відмітив він. Керманич області нагадав, що йдеться про ділянку з Краковця до Західного обходу Львова з виходом на існуючу дорогу на Рівне і Київ. Загалом очікується, що дорогу вдасться збудувати за 4-5 років. Її експлуатація триматиме близько 45 років. Таким чином загальний строк концесії становитиме період у 50 років.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини