У неділю вулицями Львова пройде традиційна молитовна Хресна хода

11 березня 2015, 15:04   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

У Хрестопоклінну неділю, 15 березня 2015 року, вулицями Львова пройде молитовна Хресна хода, яку традиційно організовує Львівська архиєпархія УГКЦ, за підтримки Львівської міської ради.

Захід розпочнеться о 15.00 біля храму Святого Архистратига Михаїла (вул. Винниченка, 22) та пройде маршрутом: вул. В.Винниченка – вул. Підвальна – пл. Митна – пл. Соборна – пл. Галицька – пл. А.Міцкевича – пр. Свободи – вул. Академіка Гнатюка – пл. Генерала Григоренка – вул. Листопадового Чину – пл. Св. Юра, 5. Триватиме хода до 19.00 і завершиться на площі перед Архикатедральним собором Святого Юра. У спільній молитві візьмуть участь: духовенство Львівської архиєпархії, монашество, студенти Львівської духовної семінарії Святого Духа, Українського католицького університету, представники влади міста і області, ректори та студентство львівських вищих навчальних закладів. З нагоди Року Митрополита Андрея Шептицького, особливістю Хресної ходи будуть розважання слуги Божого Андрея, які читатимуть на молитовних зупинках.

Символом цьогорічної молитовної ходи буде березовий хрест, який є копією того хреста, що був освячений у День Незалежності України, 24 серпня 2014 року, і вцілів під час жахливих обстрілів українського військового табору. «У вересні 2014 бойовики та російські агресори обстріляли ракетними установками с. Побєда Луганської області. У результаті був знищений український військовий табір разом з технікою, але залишився неушкодженим березовий Хрест Господній, який був освячений на День Незалежності України, 24 серпня 2014 року. Під час обстрілу не загинув ніхто з особового складу територіальної оборони і військового шпиталю. Цей хрест став символом сили духу українського народу та запорукою нашої перемоги в боротьбі за правду. Тому у молитовній ході, замість традиційного хреста, цього року буде березовий», — розповідає керівник Духовно-пасторального відділу УКУ о. Юрій Саквук, один з організаторів хресної ходи.

Запрошуємо львів’ян та гостей міста долучитися до спільної молитви, щоб у молитовних роздумах та спогляданні Христових страстей пережити дорогу Господа, нашої Церкви та держави до Воскресіння через Голгофу.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини