На Львівщині мобілізують три тисячі військовослужбовців

20 січня 2015, 14:37   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

За першу у 2015 році чергу мобілізації до війська залучать орієнтовно три тисячі військовослужбовців із Львівської області. Про це йшлося під час прес-конференції, яка відбулася сьогодні, 20 січня, у Львівському обласному військовому комісаріаті. Як повідомив заступник голови ЛОДА Володимир Харчук, мобілізація триватиме 210 днів та проводитиметься у три черги.

Володимир Харчук наголосив, що особливістю даної мобілізації є те, що мобілізовані особи спершу проходитимуть підготовку у спеціальних навчальних центрах не менше 30 днів. “Ці військовослужбовці повинні володіти військовою справою. Особи, які залучатимуться до антитерористичної операції повинні бути максимально підготовленими. Таке завдання вищого керівництва”, – сказав заступник голови ЛОДА. Окрім цього, заступник голови ЛОДА наголосив, що військові, які проходитимуть навчання на території Львівщини будуть забезпечені усім необхідним для проходження військової служби на 100 відсотків. “Передбачаємо, що ця мобілізація, як і попередні на Львівщині, пройде успішно, оскільки обласний військовий комісаріат докладає для цього максимальних зусиль”, – резюмував він.

Нагадаємо, що сьогодні в офіційному виданні Верховної Ради «Голос України» опубліковано Закон «Про затвердження Указу Президента України від 14 січня 2015 року №15 «Про часткову мобілізацію». Раніше, 19 січня, Президент України Петро Порошенко підписав закон про часткову мобілізацію в Україні. Верховна Рада схвалила проект Указу Президента про проведення трьох етапів мобілізації у 2015 році. Перший етап мобілізації розпочинається сьогодні, 20 січня, і триватиме 90 днів.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини