На Підзамче відновили останню браму в рамках цьогорічного проекту

26 грудня 2014, 17:15   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

У рамках проекту «Ревіталізація Підзамче» завершились роботи з відновлення вхідної брами на вул. Огірковій, 2. Будинок розташований біля залізничної станції «Підзамче» і добре проглядається із пл. Криничної, тому результат реставрації зможуть оцінити не лише мешканці, а й гості Львова.

Навесні цього року мешканці будинку запропонували внести їхню браму до проекту реставрації. Фахівці німецької програми «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини Львова» (GIZ) підтвердили оригінальність дверей та здійснили попередній огляд-оцінку. Загальна вартість проекту склала 21 323 грн, з яких мешканці оплатили 15 %. Безпосередні роботи над відновленням брами розпочались у вересні. За словами Ярини Мельник, координатора проекту «Ревіталізація Підзамче», ці двері – найдовгоочікуваніші серед дверей проекту.

«На кожному етапі виконання робіт виникали цікаві деталі. Попередньо було встановлено, що цю браму вже намагались реставрувати, однак роботи було виконано недбало й унікальні деталі оздоблення металевої ковки та деревини було знищено. Реставраторам довелось докласти багато зусиль, аби відновити браму у повній красі. Дуже сподіваємось, що мешканці в подальшому дбатимуть про неї», – зазначила Ярина Мельник.

«Відверто кажучи, вперше за останні роки ми зустрілися із організацією, в якій працюють і, найголовніше, досягають результату люди, які не голосними промовами, а тихою, відданою і завзятою працею приносять чистий позитив нам, мешканцям Львова. Усі чотири місяці, упродовж яких тривав процес реставрації нашої брами, ми відчували постійну підтримку і щиру зацікавленість у якісному і швидкому завершенні цих робіт з боку Інституту міста. Підтримка, фаховий підхід до вирішення будь-яких питань, які виникали за час нашої співпраці, – надихають! Особливо приємно відчувати в ці нелегкі для всіх нас часи, що в нашій країні вже зараз сформована плеяда молодих людей, які хочуть, можуть і, найголовніше, – роблять», – розповів Лев Степура, мешканець будинку.

«Команда проекту «Ревіталізація Підзамче» висловлює вдячність представникам проекту «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини Львова»(GIZ) за експертний контроль реставраційних заходів на Підзамче у 2014 році», – додали в КУ «Інститут міста».

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини