Львівська музична середня спеціалізована школа-інтернат ім. С.Крушельницької святкує 75-річчя

24 грудня 2014, 14:06   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

26 грудня у Концертному залі ім. С. Людкевича відбудуться Урочиста академія та Гала-концерт з нагоди 75-річчя заснування Львівської середньої спеціалізованої музичної школи-інтернату імені Соломії Крушельницької.

Ця школа-інтернат – єдина в Західному регіоні України, яка виконує державне замовлення з професійної підготовки обдарованої музичної молоді з 10 областей України, зокрема, з областей Західної України, а також із Донецької, Луганської, Кіровоградської, Запорізької областей. Шкіл такого спрямування в Україні чотири: Львівська, Київська, Харківська та Одеська. У цьому закладі гармонійно поєднуються багаторічна історія, славні національні традиції, сучасні методи викладання, високопрофесійний потенціал викладачів та обдарованість учнів. Зараз у школі навчається 415 учнів, з них 120 проживає в інтернаті. Серед учасників навчального процесу – понад 120 лауреатів міжнародних та всеукраїнських конкурсів, чотири президентських та двоє державних стипендіатів. Випускниками Львівської середньої спеціалізованої музичної школи-інтернату імені Соломії Крушельницької є такі всесвітньо відомі музиканти, як Герой України Мирослав Скорик, Богодар Которович, Лідія Шутко тощо, а викладачами були такі відомі педагоги, музикознавці: Василь Барвінський, Анатолій Кос-Анатольський, Микола Колесса та багато інших.

Довідка

Перша згадка про школу, що існувала при Музичному товаристві Галичини, датована 14 серпня 1838 р. Підставою цього є Статут Лємберзького музичного товариства, схвалений Його Величністю декретом високої канцелярії. У грудні 1939 р. засновано Державну українську дитячу музичну школу при Українській державній консерваторії. У 1944 р. школа відновила свою роботу під назвою Львівська музична школа-десятирічка при Львівській державній консерваторії ім. М.Лисенка. У 1963 р. школі присвоїли ім’я Соломії Крушельницької.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини