Львівщина відзначатиме 96-у річницю утворення ЗУНР

31 жовтня 2014, 14:40   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

1 листопада у м. Львові відбудуться урочисті заходи з нагоди 96-ї річниці утворення Західно-Української Народної Республіки.

Офіційні заходи розпочнуться о 12 год. з покладання квітів до Меморіалу воїнам УГА на Личаківському цвинтарі. Також відбудеться покладання квітів та запалення лампадок до могил Держсекретаря військових справ ЗУНР Д.Вітовського, коменданта Січових Стрільців М.Галущинського, керівника і засновника “Пласту” О.Тисовського та воїна УГА С.Левицького. Окрім того, керівництво області та представники громадськості покладуть квіти до могили Президента Національної Ради ЗУНР Євгена Петрушевича та запалять лампадки на могилах воїнів, загиблих під час АТО.

Також в рамках святкувань 1 листопада з 9 до 19 години на площі Ринок відбудеться “Театралізоване військово-історичне дійство “Проголошення ЗУНР” з відтворенням подій 1918 року (стрілецькі стійки біля входу в Ратушу, патрулювання військовими УСС центральної частини міста тощо). 2 листопада о 15 годині на площі Ринок відбудеться “Театралізоване військово-історичне дійство “Буремний листопад — 1918-го”. Під час заходу будуть відтворені бої за м. Львів у листопаді 1918 року та початок українсько-польської війни.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини