«Львівводоканал» встановлює загальнобудинкові лічильники

29 жовтня 2014, 13:07   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

Цьогоріч для налагодження об’єктивного обліку спожитої води працівники «Львівводоканалу» встановили 134 загальнобудинкові лічильники. Водночас, тривають роботи із обладнання артезіанських свердловин водолічильниками. На комунальному підприємстві планують охопити обліком усі водозабори до червня 2015 року.

«Чіткий облік води на кожному етапі від джерела до споживача — це вимога Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Відтак, у інвестпрограмі на 2014 рік ми передбачили кошти та поетапно встановлюємо лічильники як у будинках, так і на водозаборах. Таким чином, ми обладнали приладами обліку 12 будинків у Галицькому районі, 16 у Франківському, 28 у Залізничному, 18 у Шевченківському, 14 у Личаківському та 46 у Сихівському районах міста», – зазначають у ЛМКП «Львівводоканал».

Показники лічильників «Львівводоканал» отримує автоматично – через інтернет. Щомісяця виявляють, що різниця між обсягами води, яку подали до будинку та за яку сплатили мешканці, в середньому складає 25%. Комунальники зазначають, що встановлення загальнобудинкових лічильників не лише допомагає визначити втрати води всередині будинку, а й значно дисциплінує споживачів. «Ми аналізуємо, скільки води поступає до людських помешкань. Причиною різниці у показниках можуть бути як похибки квартирних лічильників, так і крадіжки води. Спільно з працівниками ЖЕКу наші фахівці з’ясовують обставини та причини таких розбіжностей. Завдяки подвійному контролю значно зменшується кількість втручань у роботу квартирних лічильників», – розповіли у ЛМКП «Львівводоканал».

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини