При Львівській міській дитячій лікарні розпочинає роботу надсучасний діагностичний центр

14 жовтня 2014, 13:58   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

6 листопада 2014 року у приміщенні Міської комунальної дитячої клінічної лікарні (вул. Пилипа Орлика, 4) розпочне роботу новий медичний діагностичний центр, який буде надавати послуги на обладнанні останнього покоління, аналогів якому у Львові ще не було.

«Наша лікарня не випадково виграла конкурс, тому що лікарня кожного року додавала щось нове. Ми піднімалися крок за кроком на вищий рівень. В останні роки ми створили ЛОР-відділення, нейрохірургічне відділення, відділення реабілітації, багато інших новацій. Тому наш успіх невипадковий, закономірний, бо це результат багаторічної плідної праці. Це обладнання переоцінити неможливо. Тому що контингент, який лікується у цій лікарні, це діти з нейрохірургічною, неврологічною патологіями, пацієнти з різноманітними травмами. Це обладнання допомагає більш якісно і точно поставити діагноз, знайти зону ураження, щоби провести консультативне чи оперативне лікування. Тому дякуємо за спільну реалізацію проекту інвесторам, дякуємо адміністрації і колективу лікарні за те, що спільно працюємо, і сподіваюся, що це черговий крок до того, щоб лікарня дійсно стала найкращою в Україні», – зазначив начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб.

«Мені дуже приємно, що нам вдається реалізовувати цей проект саме у Львові. Ми проводили конкурс між 26 дитячими лікарнями всієї України. У фіналі був Чернігів, Сімферополь і Львів. Дуже приємно, що саме львівська лікарня, під керівництвом Дмитра Квіта, виграла цей конкурс. Минулого року, коли святкували 20-річчя лікарні, Катерина Ющенко разом з Андрієм Садовим досягли домовленостей, потиснули руки, і ми почали реалізовувати цей проект. Проект реалізовуємо більше року. Ми дякуємо міській раді, яка надала приміщення в оренду. Ми домовилися про державно-приватне партнерство з містом. Тому нам приємно, що в цей тяжкий час вдається реалізовувати нові проекти. Я бажаю всім нам успіхів і миру, щоб такі проекти втілювались і у Львові, і у всій Україні», – зазначає Голова Правління Благодійного фонду «Дитяча лікарня майбутнього», президент Асоціації благодійників України Олександр Максимчук.

«Із запуском цього Центру дитяча лікарня стане однією з найпотужніших в Україні, однією з найсучасніше обладнаних. Це вагомий крок вперед у діагностиці і в лікуванні наших дітей. Те, що нам вдалося реалізувати цей проект, на мою думку, це, насамперед, довіра до міської влади, яка робить все для того, щоби громадянам міста, зокрема маленьким громадянам, надати найякіснішу медичну допомогу на рівні європейських стандартів. У нас за рік госпіталізується 17 тис. пацієнтів, 10% з них потребують обстеження цим обладнанням», – розповідає головний лікар Львівської міської дитячої клінічної лікарні Дмитро Квіт.

Засновник Центру – Благодійний фонд «Дитяча лікарня майбутнього». У 2013 році фонд вирішив реалізувати пілотний проект, у якому впроваджувались би найкращі сучасні медичні, управлінські, навчальні технології на базі одного з дитячих медичних закладів України. У тісній співпраці з Міжнародним благодійним фондом «Україна 3000», який реалізує всеукраїнську програму допомоги дитячим медичним закладам «Від лікарні до лікарні», шляхом конкурсного відбору за низкою критеріїв, була обрана Львівська міська комунальна дитяча клінічна лікарня. Тут, за сприянням Львівської міської влади, створено сучасний діагностичний центр. Цей заклад отримав назву «Центр медичних інновацій NOVO».

Сьогодні Центр запускає перші високотехнологічні діагностичні медичні послуги. Завдяки встановленому тут діагностичному обладнанню останнього покоління – апарату комп’ютерної томографії, магнітно-резонансному томографу, трьом ультразвуковим сканерам (один з них – портативний) – пацієнти із Західного регіону України мають можливість проходити обстеження, не вирушаючи, як раніше, до Києва чи до Кракова. Загальна вартість ремонтних робіт та встановленої тут апаратури складає понад 50 млн. грн. Планується, що вартість послуг не перевищуватиме середньоринкового показника, і ці послуги можна буде отримувати, сплативши благодійні внески. Разом із надходженнями від спонсорів це дозволить акумулювати кошти на реалізацію благодійних програм. Центр NOVO є недержавною неприбутковою установою, це перший в Україні приклад медичного закладу такого рівня, який працюватиме за принципом благодійної організації.

У подальших планах керівництва – залучення коштів на закупівлю сучасного мамографа, денситометра та інших апаратів, які дозволять розшити спектр діагностичних послуг, що їх надаватиме Центр.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини