У парках Львова перевірили стан забруднення атмосферного повітря

2 жовтня 2014, 17:22   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

Протягом II та III кварталів 2014 року працівники хімічної лабораторії КП «Адміністративно-технічне управління» провели обстеження центральних алей 16 парків Львова на предмет забруднення атмосферного повітря. Результати проведених досліджень показали, що вміст забруднюючих речовин в атмосферному повітрі усіх парків – у межах норми. Відтак, повітря в усіх обстежених парках є безпечним.

Для визначення стану забруднення на 47 контрольних точках були відібрані проби та проведені необхідні вимірювання. Проби відбирались на початку, всередині та вкінці центральних алей. Вимірювання проводились, згідно з вимогами ГОСТ 17.2.3.01-86, на такі хімічні компоненти: вуглецю оксид, азоту оксид, азоту діоксид, ангідрид сірчистий та пил недиференційований за складом. Одночасно з відбором проб визначали фізичні параметри повітря (атмосферний тиск, вологість, температура, швидкість та напрям руху повітря). Загалом було проведено 1698 вимірювань забруднюючих речовин та 564 заміри фізичних параметрів атмосфери.

«Такі вимірювання атмосферного повітря у парках ми проводили і у 2011 році. Порівнюючи результати 2011 та 2014 років, можемо говорити про зменшення значень показників забруднення, а отже, покращення екологічного стану атмосферного повітря. Середнє значення сумарного показника забруднення 16 парків міста знизилось з 0,69 до 0,59 одиниць», – розповідає начальник хімічної лабораторії КП «Адміністративно-технічне управління» Ігор Гуменний.

Максимальні показники забруднення, які не перевищують гранично допустимих концентрацій, спостерігались у парках: «На валах», «Скнилівський», «Боднарівка», «Личаківський» та «Історико-культурний ландшафтний комплекс «Цитадель». Максимальні значення зумовлені впливом розташованих поблизу вулиць з інтенсивним рухом транспорту. Натомість, мінімальні показники забруднення спостерігались в парках, центральні алеї яких найбільш віддалені від автотранспортних шляхів, а саме: РЛП «Знесіння», «Парк ім. Папи Римського Івана Павла II» та парк «Піскові озера».

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини