«Львівські школи готові до нового навчального року»,- А.Садовий

29 серпня 2014, 14:55   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

Усі школи міста готові до нового навчального року. Цьогоріч роботи з підготовки закладів до навчання виконувались за кошти батьківських громад. Навчальний рік буде особливий – без осінніх та весняних канікул, натомість зимові канікули будуть продовжені.

1klas«1 вересня 68 тисяч наших львівських дітей піде до школи, 7400 з них – це першокласники. Також є близько 100 діток, які приїхали до Львова в зв’язку з важкою ситуацією на Сході України. Це діти з тих сімей, які перебувають тимчасово у Львові. Всі школи Львова готові, усі вони будуть відкриті. Були проведені ремонті роботи, звичайно, не в такому об’ємі, як ми планували на початку року, тому що є багато проблем з казначейством, але хочу подякувати батькам – завдяки їм ми змогли належно зробити весь об’єм робіт для того, щоб діти могли прийти і нормально, комфортно продовжити навчання. Було багато дискусій стосовно цьогорічної системи навчання. Ми прийняли найоптимальніше рішення – будуть 4 суботи для учнів 5-11 класів, в які вони мають відпрацьовувати навчання. Для дітей 1-4-х класів усі суботи будуть вихідними. Я думаю, що це буде великим плюсом для дітей, адже вони матимуть довгі зимові канікули, вони можуть спланувати свій відпочинок, а для міста є можливість врахувати будь-які екстремальні ситуації, тому що сьогодні треба аналізувати ситуацію, яка є, і дивитись в завтрашній день, щоб уникнути форс-мажорів», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Відтак, навчальним закладам, для учнів 5-11–х класів, рекомендовано повести відпрацювання за рахунок чотирьох субот впродовж вересня-жовтня 2014 р. та за рахунок вихідних днів, для учнів 1-11-х класів, а саме: 09.03.2015, 01.05.2015, 04.05.2015, 11.05.2015. Для учнів 1-4-х класів – 4 робочі суботи відпрацювати шляхом ущільнення під час проведення навчальних екскурсій, 7 робочих днів відпрацювати учням 1-11-х класів шляхом ущільнення навчального матеріалу впродовж навчального року. Як зазначили в управлінні освіти ЛМР, відповідно до статті 16 Закону України «Про загальну середню освіту», керівники навчальних закладів міста можуть вносити зміни у структуру навчального року за погодженням з управлінням освіти.

Цього року навчальним закладам міста рекомендовано провести канікули для учнів з 8 грудня 2014 року по 25 січня 2015 року за рахунок перенесення осінніх та весняних канікул.

Цього року загальноосвітні та дошкільні навчальні заклади міста приймуть на навчання 118 дітей зі Сходу України та з АР Крим. З них 95 дітей піде у 1-й клас, а 23 — у дитячі садочки міста. 80% школярів з власної ініціативи піде до україномовних шкіл.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини