Львівський перевізник оновив свій автобусний парк

5 серпня 2014, 18:03   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

Львівський перевізник ТзОВ «Міра і К» презентував 7 нових автобусів марки «Еталон». Наразі 2 з них курсують 14 маршрутом, решту 5 – доєднаються вже цього місяця. Найближчим часом планують випустити на маршрути ще 2 автобуси. За словами в.о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Володимира Олійника, згідно з договорами, що укладались із перевізниками на обслуговування міських автобусних маршрутів, вони щороку мали б замінювати певну частину транспорту. Йдеться про закупівлю автобусів з низьким рівнем підлоги великої пасажиромісткості.

DSC_0966«У 2011 році було проведено конкурс на перевезення у Львові. Умовами було передбачено оновлення рухомого складу на 20% щорічно. З 1 січня 2012 року нова транспортна схема і перелік перевізників увійшли в дію. На жаль, ті оптимістичні прогнози, які ми мали всередині 2011 р, зважаючи на події в країні, не зовсім виправдались. Тож я радий, що сьогодні є можливість закупити нові автобуси. Але, враховуючи підняття тарифів на перевезення, це ставить перед перевізниками вимоги щодо якості перевезення, яке включає в себе як покращення матеріально-технічної бази, так і культуру обслуговування», – повідомив Володимир Олійник.

Як відзначив сьогодні під час прес-конференції начальник управління транспорту та зв’язку ЛМР Віктор Щир, нові, придбані «Міра і К», автобуси – більш комфортні, широкі та зручні для пасажирів. «Це автобуси бориспільського виробництва. Вони замінять ті маршрутки «Еталони», які зараз курсують нашим містом. Це – якісніші та більш пристосовані для перевезень транспортні засоби», – розповів Віктор Щир.

Один новий автобус марки «Еталон» обійшовся перевізнику у 370 тис. грн. Зараз, за словами директора підприємства Миколи Шкургана, вартість такого транспортного засобу склала б 490 тис. грн. «Середній вік усього рухомого складу, який працює у Львові, складає 8 років. Транспортні засоби себе вже замортизували. Тому так чи інакше стоїть питання оновлення рухомого складу. Новий автобус – це один із показників покращення якості», – сказав Микола Шкурган.

Як додав також Віктор Щир, поштовхом для оновлення автобусного парку підприємствами Львова та проведення ремонту автобусів стало підвищення тарифів на проїзд. «З 2008 року наші перевізники взагалі не купували нові автобуси через свій фінансовий стан. Ми не можемо за 2 місяці змінити всі 100% рухомого складу, але робота триває. Зокрема, стимулом стало підвищення тарифів на проїзд з 1 травня цього року», – сказав Віктор Щир. За словами Миколи Шкургана, 80% успіху транспортної системи Львова – це водії, з якими зараз є велика проблема. У свою чергу Віктор Щир поділився, що на сьогодні місту не вистачає водіїв і є безліч вакантних посад для працівників із досвідом перевезень людей в громадському транспорті. Зарплата – близько 3-4 тис. грн.

Щодо питання модернізації транспорту, то тут на передовій – «Електронтранс», дочірнє підприємство «Електрону». «Електронтранс» переходить на сучасний випуск електробусів. Відтак, електробус уже розроблено, проте коли його буде випущено – поки невідомо», – додав Віктор Щир. Загалом у місті існує 52 автобусні маршрути, які курсують містом під 53 номерами. Нещодавно виконком прийняв рішення про створення нового маршруту №54, який рухатиметься від смт. Брюховичі (вул. Незалежності України) до просп. Червоної Калини (дитяча поліклініка). Зараз триває конкурс із визначення перевізника, який обслуговуватиме цей маршрут.

Нагадаємо, відповідно до результатів конкурсу, 52 міські автобусні маршрути обслуговують такі перевізники: ТзОВ «Міра і К», ЛК АТП-1, ТзОВ «Фіакр-Львів» та ПАТ «ЛАТП 14630». Договором передбачено, що маршрутами, які обслуговує ЛК АТП №1, має курсувати 186 автобусів, «ЛАТП 14630» – 121, ТзОВ «Успіх БМ» – 86, ТзОВ «Міра і К» – 125 та ТзОВ «Фіакр-Львів» – також 125 автобусів. Як зазначають в управлінні транспорту та зв’язку ЛМР, щодня у Львові працює 650 автобусів та близько 50 – в резерві.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини