Близько тисячі львів’ян патрулювали місто вночі

20 лютого 2014, 15:14   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

Як повідомив міський голова Андрій Садовий, цієї ночі вдалося уникнути ряд провокацій. Відтак, він подякував активістам, які долучились до нічного патрулювання міста.

«Дякуючи львів’янам нам вдалося відновити безпеку у Львові. Як ви знаєте, працює штаб безпеки, який очолює мій заступник, генерал-лейтенант армії Володимир Шевчук, працюють штаби в кожному районі, в кожній районній адміністрації. Штаби працюють цілодобово. Ніч пройшла більш-менш спокійно. По 65 маршрутах на патрулювання вийшло орієнтовно тисяча львів’ян: це муніципальна дружина, керівники рекомендували і ми долучили працівників багатьох підприємств, хлопці з «Варти», Авто майдану, самооборони, і також хочу окремо подякувати священикам і спортсменам. Дуже важливо сьогодні говорити і спілкуватися з людьми. Ми унеможливили цілий ряд провокацій: були спроби підпалів деяких торгових комплексів, адміністративних будівель, спроби безчинств біля Генерального консульства, що є недопустимо. Ми повинні показати, що у Львові є порядок і повинні бути всі разом», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Також мер закликав усіх охочих записуватись у координаційні штаби, які створені при районних адміністраціях. «Всі, хто має багато енергії, хто не знає, що робити, долучайтеся до питань охорони в місті. Є районні адміністрації, є координаційний штаб в місті. Ми вам раді, тому що безпеки багато не буває. Сьогодні важко спрогнозувати, як буде розвиватися ситуація в наступні дні. Ви бачите, яка важка ситуація в країні. Тому Львів має показати максимальний приклад самоорганізації і самодисципліни. Ми маємо у Львові міську владу, легітимний орган місцевого самоврядування, і ми беремо на себе всю повноту відповідальності. Це наше місто, це наші люди. Тому усі небайдужі, маєте бажання – приходьте! Разом ми повинні показати приклад для всієї країни. Тому що якби у нас було так, як є в багатьох країнах світу, де міліція з питань громадської безпеки є в підпорядкуванні міста, то не було би тих підпалів. Бо якщо є довіра до влади, можна працювати. Нема – нема про що говорити. І ми це бачимо сьогодні в Києві. Тому сьогодні є дуже важлива довіра, координація і взаємодопомога», – додав Андрій Садовий.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини