У Львівській мерії встановлено бронзові погруддя Данилу Галицькому та Андрею Шептицькому

19 лютого 2014, 15:48   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

У Львівській мерії відкрито пам’ятних погрудь Королю Данилу та Митрополиту Андрею Шептицькому. Освячення пам’ятників здійснив отець-капелан Львівської міської ради Павло Дроздяк.

DSC_7862«Зараз маємо дуже символічний час. Ми бачимо, як преображаються державні установи: вони отримують нових власників та набувають іншої форми. Сьогодні преобразилась наша Ратуша, адже отримала двох небесних покровителів: Митрополита Андрея Шептицького і Короля Данила – великого державотворця і великого творителя Духу. Нехай вони будуть охороною нашого міста. Ці погруддя є символом руху далі. Це закон і благодать. І їх поєднання може врегулювати всі ті події й обставини, в яких ми зараз опинились», – зазначив отець Павло Дроздяк після урочистого відкриття й посвяти погрудь.

Також отець-капелан зазначив, що особливо пишається тим, що одне із погрудь, які сьогодні з’явились у Ратуші, – це погруддя Андрея Шептицького. «Митрополит пережив не одну окупацію, і завжди казав, що потрібно сприймати такі ситуації не як кару, а як досвід, скориставшись із якого ми зможемо народитись для нового життя», – додав отець Павло Дроздяк.

Обидва погруддя вилито з бронзи. Їхня вага складає близько 120-130 кг кожен. Автором пам’ятного погруддя Королю Данилу є скульптор Еммануїл Мисько, погруддя Андрею Шептицькому – скульптор Сергій Литвиненко. Висотою пам’ятники сягають близько 1,25-1,5 м.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини