У Львові відкрито книгарню української книги ім. Шашкевича

20 січня 2014, 19:04   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

У Львові на вул. Личаківській, 22 відкрилась книгарня української книги ім. Маркіяна Шашкевича. Приміщення на першому поверсі площею 75,7 кв. м було надано в оренду терміном на 10 років ухвалою сесії Львівської міської ради від 21 листопада 2013 року для торгівлі українськими книгами та журналами. З вітальним словом тут виступив міський голова Львова Андрій Садовий.

Книгарня ШашкевичаТут буде змога представити покупцю близько 8 тисяч книг. Також в книгарні облаштували арт-галерею, де можна буде проводити виставки картин, фотографій тощо.

«Для мене велика честь бути присутнім на відкритті цієї книгарні. Це як народження ще однієї дитини в сім’ї. Мені дуже приємно, що у нас у Львові відкриваються наші українські книгарні, де можна придбати дуже багато книжок наших українських класиків, сучасної літератури. Це так важливо і потрібно. Сьогодні надзвичайно складний період у житті нашої держави. Йде процес зрілості. Це той процес, який не відбудеться за один день. Це довга дорога. Але вона потребує мудрості, а щоб її мати, треба черпати її, і треба мати джерела. А ці джерела – це наші книжки. Тому я дякую всім, хто долучився до того, щоб цей будинок книги сьогодні був відкритий, за вашу важку працю, за ваші зусилля. Для української книгарні ми приміщення віддаємо безоплатно – символічна оплата 1 грн. Ми це робили, робимо і будемо робити. Має бути багато українських книгарень, де мають бути розумні книжки, щоб наші діти добре знали мову, свою літературу, світову літературу у перекладі українською мовою. Для мене це принципова позиція. Це вже друга книгарня, перша – імені Антонича. Будуть ще інші, їх має бути багато», – зазначив Андрій Садовий.

Книгарню відкрито за підтримки: Асоціації видавців та книгорозповсюджувачів Львівщини, Шашкевичівської комісії у Львові, Національної спілки письменників України, Ліги українських меценатів, Товариства «Україна-Світ», Львівського обласного відділення конгресу української інтелігенції, Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів, Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ, Фонду підтримки національно-духовного відродження ім. Д.Блажйовського.

У Львові вже існує книгарня української книги ім. Богдана-Ігоря Антонича на вул. С.Бандери, 33. Приміщення для неї 2010 року було передано в оренду способом некомерційного конкурсу з умовою, що цільовим використанням приміщення буде торгівля українськими книгами та журналами.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини