Улітку пільгові категорії дітей відпочиватимуть у таборах «Старт» і «Ватра»

28 квітня 2012, 10:34   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

Пільгові категорії дітей влітку відпочиватимуть у дитячих позаміських закладах оздоровлення та відпочинку «Старт» і «Ватра» за рахунок бюджетних коштів.

Відповідно до рішення виконавчого комітету ЛМР, буде забезпечено у першочерговому порядку відпочинок та оздоровлення у межах коштів, передбачених у 2012 році міським бюджетом м. Львова на управління освіти ЛМР, у дитячих позаміських закладах оздоровлення та відпочинку «Старт» і «Ватра».

Категорії дітей, які підлягають відпочинку та оздоровленню, визначені Законом України «Про оздоровлення та відпочинок дітей». Управління освіти видає безкоштовні скерування для відпочинку та оздоровлення дітям наступних категорій:

1. Дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.
2. Дітей, потерпілих від наслідків Чорнобильської катастрофи.
3. Дітей, потерпілих внаслідок Скнилівської авіакатастрофи.
4. Дітей з малозабезпечених та багатодітних сімей .
5. Дітей, батьки яких загинули під час виконання службових обов’язків.
6. Талановитих та обдарованих дітей (переможців міжнародних, всеукраїнських, обласних, міських олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад).
7. Відмінників навчання.
8. Дитячих творчих колективів та спортивних команд.
9. Дітей працівників, які цілодобово перебувають у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, що знаходяться у власності територіальної громади міста (у межах 10 % від загальної кількості місць у зміну).

Упродовж літа 2012 року відпочинок триватиме 4 зміни по 14 днів. Це дасть змогу охопити відпочинком 920 дітей. Вартість 5-разового харчування на одну дитину вдень становитиме 40 грн.

Як розповіли в управлінні освіти ЛМР, у всіх пришкільних таборах велику увагу приділятимуть організації дозвілля дітей: прогулянки, ігри на повітрі, культпоходи в музеї, театри, на виставки, екскурсійні поїздки, спортивно-туристичні змагання, конкурси, вікторини, заняття з хореографії, шахові та лицарські турніри, гуморини, психологічні тренінги тощо. При спеціалізованих загальноосвітніх закладах з поглибленим вивченням іноземних мов працюватимуть літні мовні школи.

Зазначимо, у підпорядкуванні управління освіти ЛМР знаходиться два стаціонарних приміських дитячих заклади оздоровлення і відпочинку у Сколівському районі Львівської області: «Ватра» (с. Гребенів) і «Старт» (с. Коростів).

Нагадаємо, учора було прийнято рішення виконавчого комітету ЛМР «Про організацію відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2012 року».

Довідка

Планова потужність оздоровчих закладів на одну зміну: 110 дітей у «Ватрі» та 120 дітей у «Старті». На утримання цих закладів у 2012 році виділено з міського бюджету 1387,7 тис. грн.

У червні 2012 року при закладах освіти міста функціонуватиме приблизно 100 пришкільних таборів. З них половина – профільні: з поглибленим вивченням іноземних мов, екологічні, християнські, краєзнавчі.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини