Завтра Львів долучиться до акції «Зробимо Україну чистою! 2012»

27 квітня 2012, 17:32   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

Львів підтримує акцію «Зробимо Україну чистою! 2012». Акція пройде завтра, 28 квітня, із закликом до кожної людини зробити внесок у підтримання чистоти у парках і місцях відпочинку.

28 квітня з 11:00 до 14:00 у Києві, Чернігові, Львові, Івано-Франківську, Донецьку, Харкові, Одесі, Миколаєві та ще у понад 60 містах на Заході, Сході, Півночі та Півдні України відбудеться масштабна акція «Зробимо Україну чистою! 2012».

Як розповідають організатори, на прибирання вийдуть великі компанії та молодіжні громадські організації, церкви, школярі, волонтери та усі не байдужі до власного життєвого простору та навколишнього середовища люди.

«Головна мета акції «Зробимо Україну чистою! 2012» – вивести людей у парки та сквери своїх міст, тим самим долучитись до акції та власним прикладом показати, що варто власноруч робити свою країну кращою, а також привити усвідомлення, що чистоту створюють не комунальні служби і не клінінгові компанії прибиранням, а самі люди, не засмічуючи свій простір та навколишнє середовище.

Громадська ініціатива «Зробимо Україну чистою!» ставить за мету вирішити цю проблему шляхом спільних дій разом, всією країною і кожним зокрема. Важливо залучити якомога більше людей до прибирання засмічених територій сьогодні, щоб вже завтра відчути чистоту та вагомий внесок кожної людини у покращення стану навколишнього середовища», – зазначив місцевий координатор у Львові акції «Зробимо Україну чистою! 2012», член Всеукраїнської МГО «Фундація Регіональних Ініціатив» Ярослав Мелех.

У Львові екологічна акція пройде у таких місцях:

• Сихівський лісопарк (Сихівський район);

• Скнилівський парк (Залізничний район);

• Замарстинівський лісопарк (Шевченківський район);

• Парк «Знесіння» (Кайзервальд);

• П’ятий парк (Залізничний район);

• Винниківський лісопарк – Майорівка та Чортові скелі (Личаківський район).

Нагадаємо, екологічна акція «Зробимо Україну чистою! 2012» є частиною міжнародної ініціативи «Let’sDoIt», заснованої 2007 року у Естонії. У 2011 році до акції долучись 23 000 учасників по всій Україні. У 2012 році до участі у акції долучилось вже понад 100 країн, серед яких й Україна.

Національними співорганізаторамив проекті є: активісти громадської ініціативи «Let’s do it, Ukraine!», Програма «Волонтери ООН», Представництво WWF в Україні, Міжнародна молодіжна організація AIESEC, Всесвітня федерація молодих лідерів та підприємців «JCI», Рух добровольців «Простір Свободи», Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Фундація регіональних ініціатив».

Довідка

Міжнародна екологічна ініціатива «Let’s Do It!» виникла в Естонії, розташованій в північній Європі, восени 2007 року. Ідея народилася в розмові декількох друзів, які зрозуміли, що причина масового незаконного засмічення – у відсутності відповідальності на кожному рівні. Настав час змін і тоді народилася концепція «В один день, всією країною!». Замість розпорошування зусиль протягом тривалого часу було вирішено діяти зараз і разом. Це мала бути співпраця всіх членів суспільства: держави, громадських організацій, приватних підприємств, активних громадян. Естонці об’єднались 3 травня 2008 року і прибрали сміття у своїй країні. У цей день більше 50 000 небайдужих і сотні організацій разом зібрали понад 10 000 тонн сміття на території своєї країни. Сусідні країни, Латвія та Литва, також вирішили приєднатися до цього руху. З тих пір все більше людей з різних куточків світу вирішують провести таку масштабну акцію в своїх країнах. Активісти називають цей рух: «Let’s Do It!».

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини