УБОЗ тотально перевіряє львівські школи

27 квітня 2012, 15:20   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

Як повідомляють вчителі львівських шкіл, Управління по боротьбі з організованою злочинністю вже майже два тижні  перевіряє кілька освітніх закладів міста Львова. Про це заявив депутат Львівської міської ради від Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Тарас Кравець.

За його словами, найбільшого пресингу зазнала одна з шкіл Сихівського району. Так, за свідченням вчителів цієї школи, кілька їхніх колег вже сьогодні є під слідством.

«Обурює ставлення працівників УБОЗ до персоналу школи: заходять без попередження, перевіряють документацію, опитують як працівників школи, так і батьків. Перевіряють навіть нотатники директорів та класних керівників. Вочевидь, шукають інформацію про те, чи здають батьки гроші на школу. Окрім цього,  перевіряють вчителів, чи не займаються вони в позашкільний час репетиторством, чи не надають шкільні приміщення для проведення позашкільних та інших заходів. В такий спосіб УБОЗ намагається звинуватити як директора школи, так і персонал у хабарництві», – зазначив Тарас Кравець.

«Сьогодні така «перевірка» відбувається в кількох школах міста. Припускаю, що незабаром їхня кількість тільки зростатиме. Вочевидь, команду «фас» дано для того, аби залякати шкільних працівників і дирекцію шкіл. Восени вибори, і влада діятиме будь-якими методами, щоб тримати педагогічних працівників у покорі й при необхідності спиратися на їхню підтримку. Не називатиму номери шкіл, у яких зараз «орудує» УБОЗ, за проханням директорів, проте, якщо і надалі вчинятимуть тиск на педагогів, то ми будемо змушені оприлюднити інформацію як про школи, де відбувається безчинство правоохоронців, так і їхні прізвища», – наголосив депутат.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини