У «Тустані» відбудеться свято “Великодня Тустань”

27 квітня 2012, 11:30   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

На території Державного історико-культурного заповідник «Тустань» 29 квітня відбудеться свято «Великодня Тустань». Протягом дня працівники заповідника спільно з молоддю з організації «Спадщина» навчатимуть школярів наближених до Тустані сіл – Урича, Підгородців, Сопота, Крушельниці та Корчина, традиційним українським великоднім забавам та умілостям.

Зокрема, присутні закликатимуть весну гаївками, навчатимуться писанкарству на майстер-класах, а також довідаються чимало цікавого про обряди святкування Воскресіння Христового. Натомість, місцеві школярі поділяться і своїми Великодніми «заготовками».

Слід додати, що «Великодня Тустань» відбувається вже не вперше. Минулого року заповідник також організовував навчання з писанкарства та водив гаївки з дітьми Урича, Сопота та Підгодорців. Цього року «географію» святкування розширили та запросили школярів з дещо віддаленіших від Тустані сіл. До слова, навчання цього року не обмежаться лише заходом в неділю, напередодні працівники заповідника та учасники ОУМ «Спадщина» вже відвідали школи Сопота. Підгородців та Крушельниці, де провели перші уроки майстерності.

За словами директора заповідника Васила Рожка, надзвичайно приємно навчати та розповідати молоді про давні звичаї, адже це означає, що вони житимуть та передаватимуться наступним поколінням. «Це – одна із наших місій як українського заповідника, місця, де свого часу творилася українська історія та ідентичність», – сказав Рожко.

Отож, державний історико-культурний заповідник «Тустань» запрошує усіх охочих у неділю, 29 квітня о 12 годині в с. Урич зібратися на галявині під скелями та вкотре з приємністю вшанувати одне з найбільших християнських свят – Великдень.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини