У Львові закупили путівки на санаторно-курортне оздоровлення постраждалих від аварії на ЧАЕС

27 квітня 2012, 11:28   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

Управління соціального захисту закупило 14 путівок на санаторно-курортне оздоровлення для учасників ліквідації ІІ категорії, тривалістю по 18 днів, для забезпечення можливості покращення здоров’я осіб, які зазнали значного негативу внаслідок участі в ліквідації аварії на ЧАЕС.  Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Як розповідають в управлінні соцзахисту ЛМР, усі ці люди з настанням теплої пори зможуть оздоровитись у санаторії, що знаходиться на території курорту Східниця. На ці потреби з міського бюджету виділено близько 100 тис. грн.

«Цього року вдасться оздоровити 14 львів’ян з числа постраждалих від аварії на ЧАЕС. Категорія постраждалих обрана не випадково, оскільки учасники ліквідації ІІ категорії дуже рідко отримують путівки на оздоровлення з державного бюджету у зв’язку з тим, що вони не мають статусу першочергового забезпечення, позаяк позачергово держава забезпечує путівками постраждалих І категорії, а в силу постійного браку державних коштів, інші категорії залишаються не оздоровлені», – повідомив начальник відділу соціальних програм управління соціального захисту Львівської міської ради Юрій Грищишин.

Нагадаємо, напередодні Великодня, з нагоди розділення радості світлого християнського свята з потребуючими львів’янами, управління соціального захисту передало 110 великодніх пасок та 25 продуктових наборів Львівській обласній організації «Союз Чорнобиль України».

Довідка

26 квітня 1986 року в Україні трапилася наймасштабніша техногенна катастрофа сучасності – аварія на Чорнобильській АЕС. За офіційними даними, внаслідок Чорнобильської аварії потерпіли близько 5 млн. осіб, з них понад 2,6 млн. українців, у тому числі більше 600 тис. дітей.

У перші роки після аварії в роботах з ліквідації наслідків катастрофи взяли участь близько 600 тис. осіб, приблизно 200 тис. з них отримали підвищені дози опромінення.

Через роки після аварії оцінки її впливу на здоров`я людей дуже суперечливі, оскільки точне число жертв важко визначити. Вважається, що велика їх частина померла або помре від хвороб викликаних радіаційним забрудненням.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини