У бюджеті розвитку Львова скоротили фінансування ремонту шкільних туалетів та реставрації Ратуші

26 квітня 2012, 15:50   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

Сьогодні, 26 квітня, сесія міської ради затвердила бюджет розвитку міста на 2012 рік. Однак депутатський корпус не підтримав низку пропозиції виконавчих органів. Зокрема, скорочено фінансування для ремонту кімнат гігієни у школах та садках міста з 18,384 млн. грн. до 4,2 млн. грн., на реставрацію будівлі Ратуші з 2,7 млн. грн. до 360 тис. грн., на соціальний гуртожиток для дітей-сиріт з понад 10 млн. грн. до орієнтовно 2 млн. грн.

По 1,8 млн. грн. не додали кожній з 6 районних адміністрацій на ремонт житлового фонду. Не виділено 1 млн грн на будівництво Технопарку тощо.

«На жаль, депутатський корпус не підтримав тих пропозицій, з якими виходили працівники виконавчих органів і міський голова Андрій Садовий. В результаті голосування в 2012 році не будуть відремонтовані сантехвузли і не буде забезпечена гігієна для дітей у школах, на превеликий жаль, ми не зможемо капітально ремонтувати житловий фонд, адже зменшено видатки. Ми не зможемо зробити житло для дітей-сиріт. Наше місто не буде мати достатнього розвитку, адже зняті кошти на спорудження технопарку у нашому місті. Ми не зможемо реставрувати історико-культурну спадщини міста, адже депутатський корпус зняв відповідні асигнування.

Я не почув жодного аргументу, який би мене переконав у тому, що не потрібно давати гроші на дітей, що не потрібно давати гроші на дітей-сиріт, чи що не потрібно ремонтувати те, що дісталося нам у спадщину від наших батьків і дідів. Я переконаний, що ті рішення, які сьогодні прийняті, є неправильними і вони сьогодні гальмують розвиток міста.

Ми виноситимемо на наступну сесію знову ці пропозиції. Я переконаний, що діти, які сьогодні ходять до школи, повинні виховуватись у нормальних умовах, що діти-сироти мають право на житло, що ми повинні фінансувати збереження історико-архітектурної спадщини.

Сьогодні найважливішим питанням, яке виносилось на сесії, є бюджет розвитку. Бо від бюджету розвитку залежить, як буде жити наше в місто цього року і в наступні роки», – переконаний перший заступник міського голови Олег Синютка.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини