На будівництво Технопарку депутати не виділили коштів

26 квітня 2012, 15:02   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

З бюджету розвитку міста, який затвердили сьогодні, 26 квітня, на сесії міської ради, вилучено стрічку про виділення 1 млн. грн. на будівництво Технопарку.

«Це дуже прикро, адже сьогодні для міжнародного бізнесу є дуже важливою наявність промислових технопарків. Технопарк – це територія, яка підготовлена в генеральному плані під промислову забудову, яка включає в себе усю необхідну інфраструктуру, комунікації, новітні технології.

Наявність промислового технопарку дозволяє інвестору зекономити час – від пів до півтора року для того, щоб розпочати власну господарську справу.

Досвід Польщі показує, що промислові парки створюють у маленьких містечках чи навіть в селах. Львів – це місто, яке конкурує з усіма містами світу і, що більше, ми зволікаємо із створенням промислового Технопарку, то більші втрати для нас», – переконаний в.о.голови правління комунальної установи «Інститут міста» Олександр Кобзарев.

Нагадаємо, будівництво Технопарку – інвестиційний проект, який місто готує для інвесторів.

Як зазначав раніше начальник управління зовнішньоекономічної діяльності та інвестицій ЛМР Сергій Кіраль, проект передбачає створення виробництва та 10 тис робочих місць, що дуже потрібно львів’янам. Зарезервовано 25 га землі (11 га – виробничі і складські приміщення, 6 га – офіси, 2 га – технічні приміщення), розміщено за 1 км від житлових будинків у Рясне-2.

У цьому році проект будівництва промислового парку у Рясне-2 було презентовано на Міжнародній виставці нерухомості МІРІМ у Каннах (Франція).

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини