Депутати Львівщини вимагають захистити добре ім’я Дем’янюка

26 квітня 2012, 11:32   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

Депутати Львівської обласної ради з ініціативи свободівця Михайла Барбари ухвалили звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України, прем`єр-міністра України та президента Світового конгресу українців щодо захисту доброго імені українця Івана Дем’янюка. Дане рішення підтримали 81 депутат зі 116.

Окрім того, Львівська облрада також просить Івано-Франківську, Тернопільську та інші обласні ради підтримати зазначене звернення.

Повний текст звернення подаємо нижче:

«17 березня 2012 року в будинку для людей похилого віку під Мюнхеном (ФРН) помер українець без громадянства, в`язень нацистських концтаборів, ізраїльських та німецьких тюрем, великий страдник – 92-літній Іван Дем`янюк.

Упродовж 36 років тривало переслідування та відверте цькування Івана Дем`янюка, безпідставно звинуваченого в масових убивствах євреїв у гітлерівських “фабриках смерті” (Собібор, Майданек, Треблінка, Флоссенбюрґ).

Львівська обласна рада вважає, що негуманний, по суті абсурдний вирок Баварського земельного суду від 12 травня 2011 року про 5-річний термін ув`язнення прискорив смерть Івана Дем`янюка.

Депутати Львівської обласної ради V та VІ скликань двічі зверталися до керівництва України з приводу необхідності надання юридичного захисту українцеві І. Дем`янюку, але, на жаль, безрезультатно. Таке потурання призвело до того, що відповідальність за нацистські злочини, приписувані Іванові Дем`янюку, мимоволі падає на державу Україна.

Смерть Івана Дем`янюка – на совісті тих, хто сповідує ідеологію міжнародного сіонізму, німецького нацизму та московського імперського шовінізму. Навіть після смерті І.Дем`янюка окремі засоби масової інформації, підконтрольні прихильникам таких поглядів, продовжують дезінформувати світову громадськість щодо його особистості.

Вимагаємо вжити невідкладних заходів для припинення наруги над пам`яттю українця Івана Дем`янюка та захистити його добре ім`я, а також імідж держави Україна.

Вважаємо за необхідне порушити питання про притягнення до відповідальності винних у переслідуванні Івана Дем`янюка, зокрема, в ухваленні щодо нього завідомо неправосудного рішення», – йдеться у зверненні.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини