Депутати вимагають безкоштовних ліків для дітей з багатодітних родин

26 квітня 2012, 10:34   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

Львівська обласна рада ухвалила звернення до Прем’єр-міністра України Миколи Азарова щодо безоплатного одержання ліків за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування дітей з багатодітних родин. За це рішення проголосував 81 депутат зі 116, інформує прес-служба ЛОР.

У зверненні, зокрема, йдеться:

«Статтею 5 Закону України від 19 травня 2009 року № 1343-VI “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань соціального захисту багатодітних сімей” визначено, що дітям з багатодітних сімей надається пільга з безоплатного одержання ліків за рецептами лікарів.

Постановою Кабінету Міністрів України від 17 серпня 1998 року № 1303 “Про впорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань” встановлено перелік груп населення, у разі амбулаторного лікування яких лікарські засоби за рецептами лікарів відпускаються безоплатно або на пільгових умовах. До таких груп належать діти віком до трьох років та діти-інваліди віком до 16 років, на жаль, діти з багатодітних сімей до зазначеного переліку не внесені.

Таким чином, Кабінетом Міністрів України і досі не виконано вимоги Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань соціального захисту багатодітних сімей” та не приведено нормативно-правові акти (у тому числі, вищезазначену постанову) у відповідність до цього Закону, що не дозволяє дітям з багатодітних родин користуватися пільгами з безоплатного одержання ліків за рецептами лікарів.

На виконання Закону України від 19 травня 2009 року № 1343-VI “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань соціального захисту багатодітних сімей”, з метою забезпечення на належному рівні соціального захисту багатодітних сімей у частині безоплатного одержання ліків за рецептами лікарів, Львівська обласна рада просить:

1. Привести у відповідність до норм вищезазначеного Закону України Постанову Кабінету Міністрів України від 17 серпня 1998 р. № 1303 “Про впорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань”, зокрема перелік груп населення, у разі амбулаторного лікування яких лікарські засоби за рецептами лікарів відпускаються безоплатно або на пільгових умовах, доповнити рядком: “діти з багатодітних родин”.

2. Визначити джерело фінансування вищезазначених пільг у 2012 році та наступних роках».

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини