Сьогодні минає 26 років із дня катастрофи на Чорнобильській АЕС

26 квітня 2012, 8:49   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

Із дня аварії на Чорнобильській АЕС сьогодні, 26 квітня, минає 26 років. Уже більше чверті століття світове співтовариство продовжує ліквідовувати наслідки трагедії, яка 26 квітня 1986 спростувала твердження про однозначно “мирний” характер атома в енергетиці.

Сьогодні на ЧАЕС і в українських містах відбудеться ряд заходів, покликаних ще раз нагадати про катастрофу та її ліквідаторів, які ціною неймовірних зусиль, а часто і власного життя, змогли локалізувати жахливі наслідки того, що сталося.

Так, у Львові відбудеться покладання квітів від обласної, міської влади та представників громадськості до пам’ятного знаку «Героям і жертвам Чорнобиля». Також буде проведено чин панахиди та віче біля пам’ятного знаку «Героям і жертвам Чорнобиля» (вул. Морозна, 31а).

Довідка

Аварія на Чорнобильській АЕС у квітні 1986 року стала найбільшою в історії світової атомної енергетики. Сильне радіоактивне забруднення прилеглих до станції земель змусило владу оголосити територію в межах 30 км від ЧАЕС (2,6 тис. квадратних км.) зоною повного відчуження.У результаті примусово було відселено близько 116 тис.  громадян.

Незважаючи на це, заявляє державне агентство з управління зоною відчуження, до цих пір там продовжують проживати на постійній основі більше 190 осіб.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини