Упродовж двох днів на Львівщині виявили 15 боєприпасів часів війни

23 квітня 2012, 16:29   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

З настанням весни під час проведення сільськогосподарських польових робіт, будівельних робіт, збору металобрухту, екскурсій, туристичних походів, мешканці Львівщини вес частіше виявляють вибухонебезпечні знахідки. Про це повідомляє Головне управління з питань надзвичайних ситуацій Львівської облдержадміністрації.

Лише впродовж 11-12 квітня цього року було виявлено 15 боєприпасів часів ІІ світової війни:

- у с. Гаї Бродівського району, під час проведення земляних робіт, у приватному домогосподарстві виявлено 75 мм артилерійський снаряд, таку ж знахідку виявили і у м. Жидачеві на вул. Я.Мудрого;

- лісничий, оглядаючи своє господарство, поблизу с. Лукавець Бродівського району знайшов аж одинадцять таких артилерійських снарядів.

Згодом біля того ж села місцеві жителі виявили ще один 75 мм снаряд, а на березі річки у с. Бендюги Сокальського району – 105 мм артилерійський снаряд.

Усі знайдені боєприпаси було оперативно вилучено та знешкоджено піротехнічною групою 3-го спеціального регіонального центру швидкого реагування оперативно-рятувальної служби цивільного захисту МНС України, який дислокується у м. Дрогобичі.

Усього з початку 2012 року на території області було виявлено та знешкоджено 162 боєприпаси часів ІІ світової війни.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини