Цьогоріч на Львівщині до відповідальності притягнуто 1429 посадовців

20 квітня 2012, 17:14   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

Сьогодні, 20 квітня, в прокуратурі Львівської області підвели підсумки роботи в І кварталі 2012 року, інформує прес-служба прокуратури у Львівській області.

«Загалом з початку року робота велася в напруженому режимі, за підсумками першого кварталу є серйозні здобутки, але ми бачимо ще ряд прорахунків та проблем на окремих напрямках прокурорсько-слідчої діяльності»,- зазначив у своєму вступному слові прокурор Львівської області Олег Василенко.

Так, за наслідками проведених перевірок у сфері захисту прав і свобод громадян та інтересів держави прокуратурою Львівщини з початку року порушено 110 кримінальних справ, 61 справу скеровано до суду. Розглянуто із вжиттям заходів понад 1970 подань, задоволено 920 протестів. До відповідальності притягнуто 1429 посадових осіб, органів влади і місцевого самоврядування, з них 541 – контролюючих органів, окрім того притягнуто до відповідальності 743 посадовці підприємств установ та організацій, відшкодовано 87,2 млн. грн. (84,8 млн. грн. – 2011), в тому числі, до бюджету – 5,1 млн. грн.

Слід зазначити, що органами прокуратури Львівщини активізовано роботу з питань представницької діяльності, зокрема до суду з метою захисту інтересів громадян та держави в суді скеровано позовних заяв на суму понад 88 млн. грн., з яких задоволено 808 позовів на суму 63 млн. грн., реально виконано рішення судів на 12,5 млн. грн.

Основна увага зосереджувалась на вжитті заходів прокурорського реагування щодо стягнення в судовому порядку заборгованостей з виплати заробітної плати (8,1 млн. грн.), страхових внесків до фондів соціальної спрямованості (8,2 млн. грн.), стягнення коштів за отримані послуги з газопостачання (18 млн. грн.), у сфері паливно-енергетичного комплексу ( 25,7 млн. грн.) відшкодуванні збитків, завданих корупційними правопорушеннями ( 4,3 млн. грн.) тощо.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини