До 18 травня у Львові знищуватимуть гизунів

20 квітня 2012, 16:56   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

У Львові тривають заходи зі зменшення популяції гризунів. У районах розпочато відповідні роботи щодо весняної дератизації. Дератизація проводиться у всіх житлових будинках м. Львова відповідно до сформованих графіків.

Як повідомили в управлінні житлового господарства ЛМР, весняна дератизація розпочата 17 квітня та проводитиметься до 18 травня 2012 року. Дератизація здійснюється Обласним комунальним підприємством профілактичної дезінфекції у всіх житлових будинках м. Львова відповідно до підписаних угод з ЛКП, ОСББ та сформованих графіків. Акт виконаних робіт засвідчується у 2-3-х мешканців будинку.

«Не менше одного разу на рік, найчастіше 2 рази на рік ми проводимо дератизацію. Всі ЛКП міста, підприємства, що надають житлово-комунальні послуги, заклади освіти та медицини до цього заходу ставляться дуже серйозно. Основне – зменшення популяції гризунів на території міста і безпека громадян. Гризуни потім підбираються у відповідності до наших правил двірниками, які так само очищують території підвалів та прибудинкову територію», – повідомив начальник управління житлового господарства ЛМР Юрій Голець.

Крім того, для проведення дератизації у парках та скверах м. Львова ЛКП «Зелений Львів», ДП «Скнилів-Парк», ДП «Високий Замок», ДП «Личаків-Парк», ДП «Бондарівка» та РЛП «Знесіння» уклали відповідні угоди з Обласним комунальним підприємством профілактичної дезінфекції.

За інформацією управління житлового господарства ЛМР, для проведення дератизаційних робіт використовуються антикоагулянти 3-4 групи, а саме «Продивіт». Ця отрута не є шкідливою для домашніх тварин. Кожних два роки препарат змінюється.

«Два рази на рік – весною та восени, відповідно до угод працюють фахівці у присутності двірників. Після завершення робіт підписується акт, що робота виконана в повному обсязі. Ми працюємо відповідно до графіка з 10.00 до 16.00 , в середньому одна людина опрацьовує 30-40 будинків протягом дня.

Ми застосовуємо антикоагулянти. Використовуємо пшеницю, різні крупи, а також рафіновані таблетки в тих місцях, де є вологість. Наші приманки є малотоксичними, відносяться до 4-го класу токсичності», – розповів директор Обласного комунального підприємства профілактичної дезінфекції Зиновій Хитра.

«Препарат рекомендований головним санітарним лікарем України. Ще у 2006 році затверджений регламент, який чітко описує, що цей препарат є малотоксичним. Використовується для боротьби з гризунами. Для всіх інших домашніх тварин є безпечним», – зазначив начальник управління житлового господарства ЛМР Юрій Голець.

Як інформують в управлінні житлового господарства ЛМР, мешканці приватного сектору також повинні долучитись до дератизаційних робіт, попередньо звернувшись до ЛКП або районних відділів профілактичної дезінфекції за наступними телефонами:

- Галицький, Сихівський райони: 271-20-82

- Франківський район: 238-28-27

- Залізничний район: 292-63-14

- Шевченківський район: 272-70-86

- Личаківський район: 275-90-01

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини