З громадою Галицького району обговорили створення Стратегії розвитку культури Львова

20 квітня 2012, 16:24   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

Як повідомили в Інституті міста, відбулась зустріч з мешканцями Львова, що проживають та працюють у центрі міста. Основною метою зустрічі був збір матеріалів та ідей щодо покращення культурного життя району зокрема і міста загалом. Зустріч проводилась в рамках створення Стратегії розвитку культури Львова до 2025 року.

У середній школі № 62 (вул. Театральна, 15) відбулась зустріч з мешканцями Львова, що проживають та працюють у центрі міста. Основною метою зустрічі був збір матеріалів та ідей щодо покращення культурного життя району зокрема і міста загалом.

Як розповідають в Інституті міста, зустріч проводилась в рамках створення Стратегії розвитку культури Львова до 2025 року, робота над розробкою якої зараз провадиться активними небайдужими львів’янами спільно з міською владою.

Учасники зустрічі: директор-розпорядник ЛДАЧХК «Дударик», директор «Школи мистецтв імені Оксани Бондарук», представник Художньої галереї та художнього салону «Равлик», представник ЛДДМЖ № 1 імені А. Кос-Анатольського, представники Львівської обласної бібліотеки, представники Львівської української гуманітарної гімназії, а також художники, вчителі, школярі та представники садочків району.

Ключові пропозиції проведеної зустрічі:

• з метою полегшення доступу до культурних об’єктів міста повторно реформувати транспортну схему міста; створити місця для паркування автомобілів, створити «реальні» пішохідні зони в центрі міста, облаштувати велодоріжки та тротуари району;

• об’єднати зусилля бізнесу, культури та освіти з метою належного культурного виховання підростаючого покоління. За кошти меценатів, спонсорів та бізнесу створити окремий позашкільний освітньо-культурний центр для гідного культурного виховання дітей. Навчання в центрі проводити в неформальному стилі, мотивувати дітей, втілювати різноманітні проекти;

• залучати студенів та молодь загалом до вирішення екологічних проблем району;

• започаткувати традицію сортування сміття в місті;

• з метою економії енергоресурсів встановлювати в районі сонячні батареї;

• «винесення» великого бізнесу за межі міста за рахунок створення бізнес-центру на околицях Львова;

• створити Львівською міською радою спеціалізований сайт для дискусій та обговорення нагальних проблем міста;

• проводити повторну соціалізацію для людей похилого віку: при бібліотеках організувати спеціальні курси, де б проводилось навчання щодо використання можливостей ХХІ століття: навчання користуватись комп’ютером та Інтернетом.

Усі учасники зустрічі досягли одностайності стосовно питання розташування культурного серця району – це Львівська Ратуша та площа Ринок.

Відтак результати проведених обговорень ляжуть в основу Стратегії розвитку культури до 2025 року.

Нагадаємо, подібні зустрічі вже було проведено в 4-х районах міста, наступна запланована в мікрорайоні Мазепи-Збоїща.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини