З 16 квітня розпочнеться збір коштів для хворих на діабет дітей

9 квітня 2012, 10:35   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

Акції, що проводяться благодійним фондом «Серце до серця», стали вже традиційними. Цьогоріч, такий захід організовано на допомогу дітям, хворим на цукровий діабет. Акція у Львівській області проходитиме з 16 квітня по 6 травня.

Цукровий діабет посідає третє місце за рівнем захворюваності та смертності населення у розвинутих країнах і його поширеність щороку зростає, що набуває розмірів епідемії. Це захворювання, яке має вагомі соціальні наслідки та бюджетні навантаження. Щорічно в світі вперше виявляють діабет у майже 70 тисяч дітей. На Україні зараз зареєстровано близько 8 тисяч дітей, які одержують інсулін, з них – 503 у Львівській області, з в 2011 році вперше виявлений діабет в 69 дітей.

Лікування інсуліном, його щоденне кількаразове введення – це, на сучасному етапі розвитку медицини, загальновизнане в світі і безальтернативне лікування цукрового діабету в дітей, так звана пожиттєва замісна інсулінотерапія.

Інсулін діти вводять декілька (2-5) разів щоденно за допомогою інсулінових шприців або, більш зручних, ручок-ін’єкторів. Останнє десятиріччя набуває поширеності спеціальний прилад для безперервного введення інсуліну – інсулінова помпа, яка дозволяє значно зменшити кількість ін’єкцій шляхом приєднання за допомогою катетера на 4-5 днів, а також дає можливість досягнути кращих показників рівня глюкози в крові, що, в свою чергу, зменшує ризик розвитку судинних ускладнень.

Всеукраїнський благодійний фонд «Серце до серця» вже 7-ий раз ініціює проведення благодійних акцій, спрямованих на доброчинний збір коштів для закупівлі медичного обладнання для дітей. Минулого, 2011 року, зібрані кошти були спрямовані на придбання інсулінових помп для дітей з цукровим діабетом. Згідно до зібраної суми грошей, до Львівської області було передано 12 помп. Відбір дітей проводиться по черзі згідно даті народження, починаючи від найменших. На даний час в обласному ендокринологічному диспансері встановлено 5 помп. Акція 2012 покликана продовжити привертати увагу до проблем дитячого цукрового діабету та допомогти ще декільком дітям одержати сучасне високотехнологічне лікування.

“Правильне” харчування, інсулінотерапія, регулярний контроль і корекція рівнів глюкози в крові забезпечують відсутність розвитку діабетичних ускладнень, повноцінне життя та можливість самореалізації для дитини.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини