Львівська митниця запевняє, що черг у пунктах пропуску немає

6 квітня 2012, 15:21   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

Поширена у деяких ЗМІ інформація про те, що начебто «на Львівщині «стали» всі пункти пропуску через кордон» не відповідає дійсності, повідомляє прес-служба Львівської митниці.

Ані черг, ані затримок у митному оформленні легкових чи вантажних транспортних засобів немає у жодному з пунктів пропуску в зоні діяльності Львівської митниці. Намагання дестабілізувати ситуацію в регіоні чутками не має під собою жодного підґрунтя.

Справді, від учора, 5 квітня, і до ранку 7 квітня у міжнародних пунктах пропуску для автомобільного сполучення, розташованих на ділянці кордону в межах Львівської області – «Рава-Руська – Гребенне», «Краковець – Корчова» та «Шегині – Медика», триває тренінг зі спільного контролю українських та польських прикордонних і митних контрольних служб. Він відбувається в межах підготовки до чемпіонату Європи з футболу Євро-2012 і передбачений концепцією українсько-польських практичних навчань здійснення прикордонного та митного контролю. Це не перше таке навчання. Метод спільного контролю вже давно використовують у пункті пропуску «Смільниця – Кросценко» – є позитивні відгуки про нього від колег з польського боку і від громадян. Дводобовому тренінгу митників та прикордонників передували вже два добові тренінги, які також відбувались одночасно у всіх цих пунктах пропуску на українсько-польській ділянці кордону.

Аналіз свідчить, що метод спільного контролю дає позитивні результати, адже час митного контролю скорочується в середньому на 30%.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини