В.Зуб запевняє, що в лікарнях Львова є достатньо лікарів, які володіють іноземними мовами

5 квітня 2012, 13:20   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

Під час Євро у бригадах швидкої допомоги будуть лікарі, які володіють англійською, німецькою, польською мовами. Також у диспетчерських швидкої допомоги чергуватимуть працівники, котрі спілкуються іноземними мовами. А для підсилення місто залучає студентів-старшокурсників медичного університету, які володіють англійською. Про це повідомив Володимир Зуб, начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради, інформує прес-служба Львівської міської  ради.

«В медичних установах достатня кількість лікарів, які володіють англійською, польською, німецькими мовами. Графік чергування під час Євро складений в такий спосіб, що завжди буде присутній персонал, який спілкується іноземною мовою. А для підсилення ми залучаємо студентів медичного університету, які в цей час проходять практику в наших установах», – говорить Володимир Зуб.

«Ми працюємо над тим, аби надати медичну допомогу під час Євро кожному, хто цього потребуватиме. Аби порозумітися з іноземцями – наші диспетчери щодня вивчають англійську мову. Диспетчери готові відповісти англійською на звернення людини: запитатися що сталося, де знаходиться людина і яка допомога їй потрібна»,- каже Наталія Поважук, головний лікар Львівської станції швидкої медичної допомоги.

На час Євро у фан-зоні в центрі міста буде 3 медичні пункти. «Серед персоналу цих бригад обов’язково будуть лікарі, що спілкуються іноземними мовами. Також допомагатимуть студенти 4 курсу медичного університету, які добре знають англійську, – додала Наталія Поважук. Бригади, що чергуватимуть зможуть надати невідкладну медичну допомогу. У складних випадках, звичайно, де необхідне більш серйозне втручання – надаватиметься медична допомога у лікарні».

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини