Ситуацію у «Шегинях» нарешті врегулювали

4 квітня 2012, 9:24   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

Ситуація у міжнародному автомобільному пункті пропуску «Шегині – Медика» нарешті врегульована. Пункт пропуску працює в звичайному режимі, інформує прес-служба Львівської митниці.

Затримки, що виникли у понеділок, 2 квітня, під час митного оформлення громадян України були зумовлені тим, що деякі з них переміщували через митний кордон товари понад встановлену норму безмитного їх ввезення (фізична особа має право ввозити в Україну та вивозити за її межі без оподаткування товарів на суму до 200 євро та вагою до50 кг). З ними проведено роз’яснювальну роботу, пояснено: якщо вага або вартість товарів, які переміщують через митний кордон України, перевищує неоподатковувану норму, то такі товари підлягають обов’язковому оподаткуванню. Тих громадян, які мали з собою товар, що не перевищував встановлені норми, оформлено та пропущено в Україну. Інформація про те, що митники начебто не пропускали громадян України та вимагали у них хабарі, не відповідає дійсності. Працівники пункту пропуску «Шегині» діяли виключно в межах чинного законодавства.

Нагадаємо, у понеділок на українській стороні при в’їзді зі сторони Польщі водії поставили свої мікроавтобуси поперек смуги руху автотранспорту у зоні митного контролю і таким чином заблокували рух автомобілів. Цим водії показували своє незадоволення тим, що їхні автотранспорти прискіпливо перевіряють митники протягом 15-20 хв., а також вимагають від них сплачувати додаткові платежі.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини