Костюк оглянув музеї Львова, аби вивчити їхні проблеми

2 квітня 2012, 11:44   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

Учора, 1 квітня, голова Львівської обласної державної адміністрації Михайло Костюк з метою вивчення проблемних питань, оглянув музеї Львова, повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Зокрема, Михайло Костюк відвідав новостворений Музей визвольної боротьби України, музей «Арсенал», Державний меморіальний музей Михайла Грушевського та Львівський національний літературно-меморіальний музей Івана Франка.

Як відомо, найбільш актуальним питанням музейної галузі області на сьогодні є відкриття Музею визвольної боротьби України, тому директор Львівського історичного музею заслужений працівник культури України Богдан Чайковський і завідувач відділом Володимир Бойко ознайомили голову облдержадміністрації з проведенням ремонтно-реставраційних робіт будівлі музею та внутрішніх приміщень.

Як зазначив Богдан Чайковський, проблемним питанням відкриття музею залишається відселення мешканців сусідніх квартир (3 сім’ї) та завершення ремонтно-реставраційних робіт. Враховуючи те, що цього року відзначатиметься 70-річчя створення УПА, згадані завдання мають бути вирішені до 14 жовтня цього року.

Під час екскурсії у музеї «Арсенал», директор Львівського історичного музею Богдан Чайковський розповів про позитивні напрацювання щодо розширення експозиції, а також залучення інвесторів щодо розбудови музею, а саме відбудови вежі, впорядкування підвальних приміщень тощо.

Також директор музею розповів про експоноване монументальне полотно Розвадовського і Попеля «Грюнвальдська битва», відреставроване у співпраці з польськими колегами. Ця тема є дуже цікавою в історії України і вже 18 квітня за підтримки Героя України, директора Львівської національної галереї мистецтв Бориса Возницького у м. Львові відбудеться презентація проекту історика Володимира Зубанова «Галицькі хоругви у Грюнвальдській битві».

Також Богдан Чайковський поінформував голову облдержадміністрації про проблемні питання, серед яких ситуація, що склалася з Палацом Бандінеллі, де знаходиться Музей історичних коштовностей. На сьогодні залишається невирішеним питання передачі «Укрпоштою» приміщення музею.

Михайло Костюк також ознайомився із експозиціями меморіального музею Михайла Грушевського та Львівського національного літературно-меморіального музею Івана Франка.

Також 31 березня голова обласної державної адміністрації спільно з лауреатом Національної премії України імені Тараса Шевченка Романом Лубківським відвідав об’єкти, які можна було б використати під функціонування у Львові Літературного музею, концепція якого вже є напрацьованою.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини