У галереї «Леміш» відбувся експериментальний фотомайстер-клас

2 квітня 2012, 11:41   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

Наприкінці березня у мистецькому об’єднанні «Леміш» у межах фотокурсів відбувся спільний експериментальний майстер-клас від фотографа Віталія Грабара і художника-фотолюбителя Євгена Равського. Про це повідомляє прес-служба МО «Леміш».

Цей майстер-клас став несподіванкою для учасників фотокурсів, які веде львівський фотограф Віталій Грабар. Євген Равський чесно зізнався: «Я – художник і розглядаю камеру, як пензель. Для ескізу придумую, яке буде світло. Мені важливо, щоб світло було з одного джерела, важливо як падає тінь. Цікавим для мене є у даному випадку у фото відтворити техніку Караваджо, його гру світла і тіні».

Художник розповів, що у своїй творчості послуговується релігійними сюжетами. Він запропонував до огляду учасникам фотокурсів кілька біблійних сюжетів художників ХVІ ст., серед них – Хома невіруючий, зняття з хреста, покладання тіла Господнього, Давид і Голіаф, навернення Павла, Благовіщеня та інші. Євген Равський на прикладах показав, як сучасні художники і фотографи відображують згадані теми, і розповів, що важливо, щоб нині при фотографуванні зберігалася стародавня атмосфера.

А для практичного заняття несподівано було обрано тему «Юдиф і Олоферн».

“Було дуже приємно, що Ґєник Равський погодився провести майстер-клас для наших курсантів. Основні напрямки фото, які ми розглядаємо – це репортажна, туристична і портретна зйомка. А на майстер-класі слухачі познайомилися ще з одним поглядом – фотографія як інструмент для художника. Побачили, що фото можна використовувати і як ескіз в подальшій художній роботі, і для моделювання та оцінки світла, і для аналізу композиції. На майстер-класі фотокурсанти спробували творити самостійно, а це, на мій погляд, найважливіше,” – зазначив Віталій Грабар.

Фотокурси проводяться в галереї «Леміш» двічі на тиждень.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини