На Львівщині триває операція «Первоцвіт-2012»

2 квітня 2012, 9:31   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

Операція «Первоцвіт-2012» триватиме до 29 травня. Томупрацівники блоку міліції громадської безпеки Червоноградського міськвідділу, а в основному дільничні інспектори міліції проводять рейди і відпрацювання місць стихійної торгівлі. Про це повідомили у ВЗГ ГУМВС України у Львівській області.

Так, минулого тижня на міському ринку дільничні інспектори затримали 45-річну мешканку Червонограда. Жінка торгувала підсніжниками. Міліціонери склали адміністративний протокол за ознаками ст.159 КУпАП (порушення правил торгівлі на ринках).

З метою попередження правопорушень, пов’язаних з незаконним збиранням та реалізацією ранньоквітучих рослин, дільничні інспектори Червоноградського МВ активно інформують населення, а саме проводять виступи у трудових колективах.

Під час виступів правоохоронці розповідають громадянам, що торгівлю дикорослими рослинами незалежно від того зібрані вони торгівцями чи ні, заборонено на підставі статті 123 Закону України “Про охорону навколишнього природнього середовища” і ст. 9 Закону України “Про рослинний світ”. Якщо торгівля цими рослинами відбувається на території ринків або торгівельних майданчиків, правопорушників буде притягнено до відповідальності за ст.159 Кодексу України про адміністративні правопорушення. У випадках торгівлі за межами ринку, до правопорушників буде застосовано ст.160 КУпАП (торгівля з рук у невстановлених місцях –тягне за собою накладення штрафу від одного до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі або без такої).

Окрім цього, торгівлю рослинами, занесеними до Червоної Книги України, заборонено також ст. 64 Закону України “Про охорону навколишнього природного середовища”, адмінвідповідальність за це правопорушення передбачена відповідно до ст.68 Закону України “Про охорону навколишнього природного середовища” та ст.88-1 КУпАП (порушення порядку придбання чи збуту обєктів рослинного світу –тягне за собою накладення штрафу від одного до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією рослин).

 

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини